Για συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της πριν από την προθεσμία της 30ης Ιουνίου, όταν λήγει η παράταση του ελληνικού προγράμματος, ελπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, εκφράζοντας την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ανέφερε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση είναι ενθαρρυμένη από το γεγονός ότι όλοι δείχνουν να αναγνωρίζουν ότι μία επίλυση της κατάστασης πριν από την προθεσμία είναι προς το συμφέρον όλων των μερών των διαπραγματεύσεων. Ελπίζουμε λοιπόν να επιτύχουν».

«Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία. Τα πράγματα που συντείνουν στην αστάθεια στη διεθνή οικονομία συχνά έχουν επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία» είπε, ερωτηθείς σχετικά, σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος του αμερικανικού ενδιαφέροντος για το ελληνικό ζήτημα. 

«Γι' αυτό βλέπετε την εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, που προσπαθεί να φέρει τους Έλληνες και τους εταίρους τους μαζί ώστε να λύσουν τις διαφορές τους με έναν τρόπο που δεν συντείνει στην αστάθεια είτε στην Ευρωπαϊκή είτε στην παγκόσμια οικονομία. Ο πρόεδρος μάλιστα είχε την ευκαιρία να το συζητήσει λίγο στο G7» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προσκληθεί να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο, ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει κάτι να ανακοινώσει επ' αυτού.