Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Η άγρια κόντρα της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Νίκο Φίλη, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, με την πρώην υπουργό της ΝΔ, να απαντά σε υψηλούς τόνους στις αιτιάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ένα μήνυμα που αντικατοπτρίζει την απόφαση που έχουν πάρει τα γαλάζια στελέχη για το επόμενο διάστημα: «δεν θα αφήνουμε τίποτε να πέφτει κάτω και θα τους βάζουμε στη θέση τους. Τα ψέματα τελείωσαν», λένε. 

Η δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η χώρα, έχει βάλει προς το παρόν στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις υπάρχουν στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ, και τα πυρά των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμα και εκείνων που έχουν κρατήσει αποστάσεις από τη σημερινή ηγεσία να επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο προς το κυβερνητικό στρατόπεδο.  

Ο φόβος που υπάρχει στα γαλάζια στελέχη, ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία, είναι πως είτε αυτή δεν θα καταφέρει να περάσει από τη Βουλή, είτε αν ψηφιστεί να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι νόμοι που θα τη συνοδεύουν. «Η χώρα έρχεται όλο και πιο κοντά στο ατύχημα», καθώς θεωρούν ότι τα κυβερνητικά στελέχη είναι παγιδευμένα στα ψέματα που έλεγαν μέχρι σήμερα. 

«Άρχισαν, σιγά-σιγά, να λένε την αλήθεια», σημείωσε χθες ο Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις δημόσιες «ομολογίες» υπουργών της κυβέρνησης και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η σημερινή πρόταση προς τους δανειστές είναι πολύ πιο επώδυνη από το e-mail Χαρδούβελη και πως ο πρωθυπουργός πρέπει να βγει και να πει δημόσια ότι πηγαίνει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο με σκληρά μέτρα. 

Υπό τα δεδομένα αυτά, στη ΝΔ χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις, όχι απλά ανησυχητικές, αλλά όπως λένε, η χώρα αυτή την ώρα βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο, θέση στην οποία την έφερε η σημερινή κυβέρνηση, τονίζοντας, ότι η συμφωνία πρέπει να υπάρξει, γιατί ο χρόνος τελειώνει και ο λογαριασμός «Τσίπρα» στην οικονομία και στην κοινωνία, μεγαλώνει.  

Στο πλαίσιο αυτό βάζουν ξανά στο τραπέζι από τη ΝΔ την «εθνική συνεννόηση», καθώς όπως λένε, θα πρέπει να συνδιαμορφωθεί μια πρόταση, μακριά από τα υφεσιακά μέτρα και τη φοροκαταιγίδα που προτείνει η κυβέρνηση, με αλλαγή πολιτικής και με ευρύτερη πολιτική συναίνεση προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. 

Υπάρχουν όμως και γαλάζια στελέχη, τα οποία σημειώνουν ότι στην παρούσα περίοδο, προσεκτικές θα πρέπει να είναι και οι κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική, ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κυριάκου Μητσοτάκη, για το γεγονός ότι έγινε δεκτός στα κεντρικά γραφεια της ΝΔ από τον Κώστα Καραγκούνη και τον Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος.  

Ο κ. Μητσοτάκης δεν φαίνεται να ξέχασε τη στάση του κ. Λουράντου απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά και μέσω του Facebook υπενθύμισε τις δηλώσεις που έκανε πριν ένα χρόνο κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ενώ παράλληλα άφησε αιχμές και για τα στελέχη που τον υποδέχτηκαν στη Συγγρού.

Η επίσκεψη Λουράντου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, είχε έντονο παρασκήνιο καθώς ήταν απών και ο αρμόδιος τομεάρχης υγείας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ο οποίος εκτός του ότι πρακτικά δεν μπορούσε να παρεβρεθεί γιατί ήταν εκτός Αθήνας, εξέφρασε και την άποψη ότι η συνάντηση θα έπρεπε να γίνει την επομένη της απεργίας των φαρμακοποιών και όχι μια μέρα πριν. Ωστόσο επελέγη η συνάντηση να γίνει τότε και τον κ. Λουράντο, τελικά υποδέχθηκαν ο κ. Καραγκούνης και ο κ. Βορίδης.