current views are: 1

11 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση05:37

Την ώρα της τριμερούς η Iskra μιλάει για ρήξη

Την ώρα που η αγωνία κορυφωνόταν στις Βρεξέλλες με την Ελλάδα να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία, στην Iskra τον ιστότοπο της Αριστερής Πλατφόρμας, ανέβαινε άρθρο για τη ρήξη. 

Δημοσίευση 05:37’
αρθρο-newpost

Την ώρα που η αγωνία κορυφωνόταν στις Βρεξέλλες με την Ελλάδα να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία, στην Iskra τον ιστότοπο της Αριστερής Πλατφόρμας, ανέβαινε άρθρο για τη ρήξη. 

Την ώρα που η αγωνία κορυφωνόταν στις Βρεξέλλες με την Ελλάδα να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία, στην Iskra τον ιστότοπο της Αριστερής Πλατφόρμας, ανέβαινε άρθρο για τη ρήξη

Με τίτλο «Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ: 53% θέλουν ρήξη, μόνο το 34% συμφωνία», το άρθρο παρουσιάζει, μέρος δημοσκόπησης, που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha (10/06/15). 

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, όπως γράφει η iskra,  το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να δηλώνει ότι επιθυμεί τη «ρήξη» με τους πιστωτές και μόνο το 34% επιλέγει τη «συμφωνία». Στο σύνολο των ερωτηθέντων το 50,2% απαντά ότι θέλει τη συμφωνία, ενώ το 37,4% επιθυμεί τη ρήξη, με το 12,4% να δηλώνει ότι δεν απαντά.

«Παρότι το ερώτημα της δημοσκόπησης δεν είναι ορθά διατυπωμένο, μιας και δεν προσδιορίζει το είδος της συμφωνίας στην οποία αναφέρεται, το εύρημα είναι εντυπωσιακό και ίσως θα ήταν εντυπωσιακότερο, με δεδομένη την επιφύλαξη για την αξιοπιστία της δημοσκόπησης, αν το ερώτημα έθετε ξεχωριστά το ενδεχόμενο μιας «κακής» συμφωνίας», αναφέρει μεταξύ άλλων. 

«Τέλος να σημειώσουμε ότι στο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή» το οποίο τίθεται κάπως…. «ξεκούδουνα», χωρίς να τίθεται η δραχμή ως δυνατή εναλλακτική λύση σε μια ενδεχόμενη «κακή συμφωνία», το 77% (!) τάσσεται υπέρ του ευρώ, παροτι το 40% περίπου των πολιτών θέλει σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση , τη ρήξη απέναντι σε μια συμφωνία, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της τελευταίας.

Μήπως, λοιπόν, η κακή διατύπωση των ερωτημάτων προκαλεί απαντήσεις σε «σύγχυση» ; Σε κάθε περίπτωση , πάντως, οι πολίτες δεν φαίνεται να κινούνται με βάση τις υποδείξεις της μιντιοκρατίας !», καταλήγει. 


σχετικα αρθρα