Ως «άχρηστη» και «μάταια» χαρακτηρίζουν στο σύνολό τους οι γερμανικές εφημερίδες την χθεσινοβραδινή συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ, αναφέροντας ωστόσο την απόφαση των τριών να επιταχύνουν την διαδικασία. 

«Και πάλι μάταιο» είναι ο τίτλος της Handelsblatt, η οποία αναφέρει ότι η χθεσινή συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ δεν έφερε καμία ορατή προσέγγιση. Σε αυτό που συμφώνησαν οι τρεις τους είναι ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές θα πρέπει να επιταχυνθούν. 

«Νέα συνάντηση, ίδιο αποτέλεσμα» σχολιάζει στον τίτλο της η Spiegel, που σχολιάζει ότι για μια ακόμα φορά έγινε μια μάταια συνάντηση, την ώρα που ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's αξιολογεί ακόμα πιο χαμηλά την Ελλάδα. 

'Οπως τονίζει το δημοσίευμα, οι τρεις τους κάθισαν μαζί για δύο ώρες, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για τις συνομιλίες ανάμεσα στους θεσμούς και την Ελλάδα σε εποικοδομητικό κλίμα. Ωστόσο, συνεχίζει το άρθρο, δεν υπήρξε συγκεκριμένο αποτέλεσμα, παρότι υπήρξε συναίνεση και σύγκλιση στο γεγονός ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση. «Ο χρόνος πιέζει όλο και περισσότερο» τονίζει η εφημερίδα. 

«Η διπλωματία του Τσίπρα τελείωσε χωρίς αποτέλεσμα» είναι ο πηχιαίος τίτλος της Die Welt, η οποία τονίζει «ξανά μια σύνοδος κορυφής αναστατώνει το ελληνικό δράμα του χρεους, με τον Αλέξη Τσίπρα να φαίνεται ότι υποχωρεί. Στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα δημοσιεύματα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η συνάντηση έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

«Το κλίμα είναι τεταμένο. Αλλά υπάρχει ελπίδα» σχολιάζει η εφημερίδα, η οποία αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, που λειτουργεί ως μεσολαβητής ανάμεσα στους πιστωτές και την Αθήα, είχε δείξει πολύ αναστατωμένος στην σύνοδο των G7, ωστόσο οι διπλωμάτες μιλούν πλέον για ηρεμία του κλίματος.

«Χωρίς κάτι δραστικό, αλλά με καλή θέληση» αναφέρει στον τίτλο της το δημοσίευμα της Die Zeit, η οποία επισημαίνει ότι η χθεσινή συνάντηση δεν έφερε την συμφωνία πιο κοντά, ωστόσο ο Τσίπρας και η Μέρκελ θέλουν να διαπραγματευτούν πλέον εντατικά. 

Οι τρεις τους κάθονταν μέχρι αργά το βράδυ μαζί, με τον έλληνα πρωθυπουργό να υπογραμμίζει μετά την συνάντηση ότι είναι αισιόδοξος ότι θα έρθει μια συμφωνία

Η εφημερίδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην δήλωση της 'Ανγκελα Μέρκελ, η οποία τόνισε ότι «θέλουμε να κρατήσουμε στην Ελλάδα στο ευρω και προς αυτήν την κατεύθυνση προσεγγίζουμε τα πράγματα. 'Οπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος, αλλά πρέπει να γίνει δουλειά με τους θεσμούς και κάθε ημέρα μετράει».

Δύο δημοσιεύματα για το ελληνικό ζήτημα υπάρχουν σήμερα στην Suddeutsche Zeitung. Το ένα αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ να ανακαλέσει τις περικοπές τις συντάξεις, ενώ το άλλο τονίζει ότι ο «Τσίπρας έρχεται να κάλυψει τους πιστωτές»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται στους πιστωτές, κάνοντας παραχώρηση στον στόχο της ανάπτυξης, με την Μέρκελ να τονίζει ότι θα βρεθεί τρόπος για συμφωνία, αν υπάρχει θέληση. 

To κερασάκι στην τούρτα των δημοσιευμάτων βάζει όπως πάντα η Bild, η οποία τονίζει στον τίτλο της «ακόμα μια άχρηστη σύνοδος κορυφής». 

«Κανένα μέχρι στιγμής αποτέλεσμα και σε αυτή την σύνοδο κορυφής» αναφέρει η εφημερίδα, η οποία σχολιάζει ότι το ζητημα της Ελλάδας είναι μόνιμο στις συνάντησεις των ηγετών και στην χθεσινή σύνοδο κορυφής. Οι τρεις ηγέτες συναντήθηκαν για ώρες, αλλά και πάλι τίποτα δεν συνέβη

Μετά από επτά προσπάθειες, και αυτή η συνάντηση ήταν άχρηστη, καθώς ποτέ πριν σε καμία σύνοδο κορυφής δεν είχε δείξει κανένα ενδιαφέρον για συμβιβασμό» καταλήγει η εφημερίδα.