Στο θέμα της πιθανής μεταφοράς μέρος των δραστηριοτήτων της βάσης της Σούδας σε άλλο νησί αναφέρεται σε έγγραφό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. 

Όπως εξηγεί ο υπουργός στο σχετικό έγγραφο, η πρόταση αυτή, η οποία ακόμη τελεί σε διερευνητικό στάδιο, θα υποβληθεί σε ενδελεχή επεξεργασία από τους αρμόδιους επιτελικούς φορείς του ΥΠΕΘΑ και τα εμπλεκόμενα Γενικά Επιτελεία και εφόσον κριθεί επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα, θα συνοδευτεί από τις θεσμικές διαδικασίες παρουσίασης, διαβούλευσης και κύρωσής της από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η έγγραφη απάντηση διαβιβάζεται από τον κ. Καμμένο στους βουλευτές του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργο Μαρίνο και Σπύρο Τάσσο, οι οποίοι είχαν καταθέσει ερώτηση με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν «ποιος είναι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός της κυβέρνησης που εμπλέκει παραπέρα τη χώρα στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ». Οι βουλευτές του ΚΚΕ είχαν επικαλεστεί δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο συνέδριο του Economist αλλά και απάντηση που έδωσε ερωτηθείς για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελαρίδης.

Ο κ. Καμμένος τονίζει επίσης ότι η ενεργή συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, αποτελεί μία σταθερή εθνική και στρατηγική επιλογή που συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των εθνικών στόχων μας και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση, «πολλώ δε μάλλον κατά την παρούσα χρονική στιγμή, που η εξάπλωση της διεθνούς τρομοκρατίας, της ακραίας φονταμενταλιστικής βίας και των ασύμμετρου χαρακτήρα απειλών, όπως η ραγδαία διόγκωση των κατευθυνόμενων προς την Ευρώπη μεταναστευτικών ροών, καθιστούν την Ελλάδα προπύργιο σταθερότητας στην περιοχή και αξιόπιστο πυλώνα για τη νότια πτέρυγα της Συμμαχίας».