Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Φεύγει πικραμένος, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πιθανότατα τελευταία συνέντευξη του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ξεκαθάρισε, πάντως πως δεν αποσύρεται από την πολιτική, το αντίθετο μάλιστα. Ο κ. Βενιζέλος έχει αποφασίσει αυτό το καλοκαίρι όχι μόνο να ξεκουραστεί αλλά να προετοιμάσει και την ολική επαναφορά του, όχι απλώς με ένα κόμμα ή συνασπισμό άλλων κομμάτων, αλλά με πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος βλέπει πως υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στα υπόλοιπα κόμματα και ως στόχο έχει εκείνος με τη Δημοκρατική Παράταξη να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και στο ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας πως δεν θα τολμήσει όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος να κάνει πρόταση επιστροφής στο Γιώργο Παπανδρέου.

Από εκεί και πέρα ο κύριος Βενιζέλος προσδοκά να συσπειρώσει γύρω του στελέχη από ένα ευρύτερο φάσμα που ξεκινά από την κεντροδεξιά έως το τέρμα της κεντροαριστεράς. Και αυτό γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει δέκτης θαυμασμού από στελέχη της ΝΔ, αλλά και του Ποταμιού στις κατ ιδίαν συνομιλίες. 

Όσο λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει στροφή προς τη σοσιαλδημοκρατία, όσο η ΝΔ δεν μπορεί να βρει βηματισμό και όσο το Ποτάμι δεν μπορεί να κατοχυρωθεί ως εναλλακτική πρόταση, ο κύριος Βενιζέλος ελπίζει πως εκείνος θα καταφέρει να συσπειρώσει γύρω του μια κρίσιμη μάζα στελεχών που βάση σχεδίου θα καταθέσουν πρόταση διακυβέρνησης. Δίπλα του βρίσκονται και αρκετά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ που βλέπουν πως δε θα έχουν μέλλον στο κόμμα όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος.