Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Και ξαφνικά η φράση του Αντώνη Σαμαρά για εθνική συνεννόηση μεταφράστηκε από κάποιους ως επιθυμία του προέδρου της ΝΔ ή κάποιων βουλευτών για συγκυβέρνηση ή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε καμία περίπτωση» διαμηνύει η ηγεσία της ΝΔ . Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σαφής, μίλησε για συνεννόηση και τίποτε παραπάνω. Μίλησε για την εμφάνιση της συμφωνίας ώστε να μπορεί το κόμμα του να τοποθετηθεί επί πραγματικών δημοσιονομικών μεγεθών και όχι επί σεναρίων.

Στην ΝΔ ξορκίζουν οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ με οποιαδήποτε τρόπο και αν αυτό εκφραστεί . Κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωνε στο newpost:

Είναι άλλο η συγκυβέρνηση και άλλο μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού για την σωτηρία της χώρας.

Στην ΝΔ επιθυμούν ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να παραδεχτεί δύο συγκεκριμένα πράγματα .Το πρώτο είναι ότι προεκλογικά έδωσε στους πολίτες ψεύτικες υποσχέσεις που δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει και το δεύτερο ότι απέτυχε παταγωδώς στην επίτευξη μιας συμφωνίας καλύτερης από εκείνη που είχε «στα σκαριά» η συγκυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ.

Αυστηρό είναι το μήνυμα από την ηγεσία της ΝΔ και σε όσα στελέχη υποστηρίζουν –η ακόμα σκέφτονται να υποστηρίξουν –ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε καθ οιονδήποτε τρόπο να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή να συμμετάσχει με στελέχη του σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε όπως λένε στη ΝΔ ακόμη δεν έχει υπάρξει καμμία συμφωνία και επίσημα το κόμμα δεν έχει τοποθετηθεί  για την στάση που θα τηρήσει σε μια ενδεχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή.

Στη ΝΔ τηρούν στάση αναμονής κρούουν όμως των κώδωνα του κινδύνου σε κάθε ευκαιρία για τα δεινά που θα βρουν την χώρα αν η κυβέρνηση δεν επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές .Την ίδια ώρα φουντώνουν και οι φωνές στο εσωτερικό του κόμματος που επιθυμούν η ΝΔ να έχει έτοιμο πλάνο για την επόμενη ημέρα , είτε αυτή περιλαμβάνει συμφωνία είτε όχι.

«Η ΝΔ οφείλει να δηλώσει στον ελληνικό λαό έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο» δηλώνει στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου της Συγγρού.