Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στέλνει το συμβούλιο Εφετών τον Γιώργο Καρατζαφέρη, για δυο κατηγορίες που αφορούν σε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 και συμμετοχή στις περιβόητες off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI.

Σύμφωνα με το βούλευμα του, το δικαστικό συμβούλιο, αποφαίνεται ότι ο κ. Καρατζαφέρης θα πρέπει να δικαστεί για δυο πλημμελήματα – και όχι για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όπως ήταν η αρχική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του.

Πρόκειται για το ένα σκέλος των ανοιχτών λογαριασμών του Γ. Καρατζαφέρη με τη Δικαιοσύνη. Το άλλο «κεφάλαιο» αφορά στην υπόθεση που διερευνά ο ανακριτής Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και η οποία αφορά στο ποσό του 1,65 εκατ. ευρω χρήματα που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη προέρχονται από δωροδοκία προκειμένου η γαλλική εταιρεία Eurocopter να αναλάβει την προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma.

Ειδικότερα, από έρευνα που είχαν διενεργήσει οι εισαγγελείς Διαφθοράς είχε προέκυψε πως η off-shore Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε το μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000. Η εν λόγω εταιρεία ανήκει στο Γ. Καρατζαφέρη.

Όσον αφορά στις κατηγορίες για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο κ. Καρατζαφέρης παραπέμπεται να δικαστεί διότι στις εν λόγω δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής α) δεν δήλωσε 6,6 εκατ. δολάρια, ποσό σε λογαριασμό της Catalina, β) δεν δήλωσε 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με τρία εμβάσματα σε λογαριασμό της Catalina από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών και γ) δεν δήλωσε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.