Εκτενείς αναφορές, για την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες και τα αυστηρά μηνύματα που έστειλε στην Αθήνα και οι προειδοποιήσεις των δανειστών προς την Ελλάδα, κάνουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

«Η Ε.Ε. λέει στην Ελλάδα να πάρει αποφάσεις ενώ το κλιμάκιο του ΔΝΤ αποχωρεί από τις Βρυξέλλες» είναι ο τίτλος του Bloomberg. O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ είπε στον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τους ελιγμούς και να αποφασίσει εάν θα δεχθεί τους όρους της οικονομικής βοήθειας κι ενώ οι διαπραγματευτές του ΔΝΤ έφυγαν από τις Βρυξέλλες με άδεια χέρια, τονίζει το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο.

Οι Financial Times επισημαίνουν στο βασικό τους θέμα ότι «οι πιστωτές λένε στην Ελλάδα ότι είναι ώρα να αποφασίσει για το πρόγραμμα». Σύμφωνα με τους FT, αξιωματούχοι πιστεύουν ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Ελλάδα και τα άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια δεν θα έχουν χρόνο να περάσουν τα νομοσχέδια για ώστε η Αθήνα να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση πριν από τις δύο μεγάλες πληρωμές σε ΔΝΤ (30 Ιουνίουτ, 1,5 δισ.) και ΕΚΤ (20 Ιουλίου, 3,5 δισ.)

«Το ΔΝΤ ακυρώνει τις συνομιλίες με την Ελλάδα» αναφέρει το πρώτο θέμα του ιστοτόπου του γερμανικού περιοδικού Spiegel. To δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο ήχος στην αντιπαράθεση με την Ελλάδα θα είναι πιο έντονος: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποσύρει τους διαπραγματευτές του από τις Βρυξέλλες λόγω «μεγάλων διαφορών» ενώ τονίζει και τον αντίκτυπο στις αγορές.

«Το ΔΝΤ σταματά τις συζητήσεις με την Ελλάδα λόγω έλλειψης προόδου» γράφει η ιστοσελίδα της Wall Street Journal. To δημοσίευμα κάνει αναφορά στα όσα τόνισε το ΔΝΤ ενώ επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν ότι οι διαπραγματεύσεις φτάνουν προς το τέλος χωρίς προοπτική συμφωνίας.