current views are: 1

11 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση19:51

Μήνυμα Τσίπρα από την ΕΡΤ: Οι αγώνες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν

Στη γιορτή της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας λίγο αφότου επέστρεψε από τις Βρυξέλλες.

Δημοσίευση 19:51’
αρθρο-newpost

Στη γιορτή της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας λίγο αφότου επέστρεψε από τις Βρυξέλλες.

Στη γιορτή της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας λίγο αφότου επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, στέλνοντας μήνυμα και για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ερωτηθείς τις κρίσιμες επαφές με τους πιστωτές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «την εικόνα την δίνουμε μέρα με την ημέρα ανοιχτά, δεν κρύβουμε τα χαρτιά μας. Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι. Όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης αυτή θα κρατάει τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία η οποία δεν θα είναι απλά συμφωνία αλλά μια λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δώσει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». 

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση. Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα. Μετά από δύο χρόνια αγώνων. Οι αγώνες δικαιώθηκαν. Σήμερα ανοίγει ξανά η ΕΡΤ και καλύπτεται μια ανάγκη του ελληνικού λαού στην έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση» είπε και πρόσθεσε:

Είναι μεγάλο το στοίχημα. Να δείξουμε ότι ένας οργανισμός μπορεί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια αγαθά. έξω από τη λογική του κρατισμού, έξω από τη λογική της επιβολής των απόψεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ΕΡΤ είναι ταυτόσημη με την ιστορία του ελληνικού λαού. 

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε εκ νέου στους συγκεντρωμένους:

Δεν ήρθα για να χαιρετίσω ήρθα για να συμμετάσχω σε αυτή τη γιορτή. Είναι γιορτή της δημοκρατίας. Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες του ελληνικού λαού. Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Θα κριθούμε όλοι μας και εσείς εδώ από τη δουλειά σας. Για να δώσετε ένα άλλο δείγμα για το τι είναι ΕΡΤ. Θέλουμε μια δημόσια ΕΡΤ και όχι κρατική. 

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο αγώνας των εργαζομένων δικαιώθηκε γιατί ήταν τίμιος, υπογραμμίζοντας πως οι τίμιοι αγώνες κάποτε δικαιώνονται και έτσι και οι αγώνες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν.

 


σχετικα αρθρα