Με πρωτοσέλιδο και πάλι, άρθρο του Peter Spiegel, οι Financial Times, γράφουν για τον χρόνο που τελειώνει για την Ελλάδα και τις προειδοποιήσεις των δανειστών.

«Με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που αποσύρει την διαπραγματευτική του ομάδα και τους Ευρωπαίους ηγέτες να λένε ότι ο χρόνος για συμβιβασμό έχει λήξει ασχολείται το πρωτοσέλιδο των Financial Times. Η αιχμηρή γλώσσα που χρησιμοποίησαν δημόσια αντανακλά τον ολοένα και μεγαλύτερο φόβο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει υπερεκτιμήσει τον χρόνο που έχει απομείνει για να κλείσει μια συμφωνία που θα απελευθερώσει την τελική δόση των 7,2 δισ. ευρώ για την γονατισμένη ταμειακά κυβέρνηση του», αναφέρει το άρθρο και προσθέτει: 

«Οι πιστωτές της Ελλάδας εξαπέλυσαν την Πέμπτη τις πιο σκληρές προειδοποιήσεις έναντι της ελληνικής κυβέρνησης από τότε που ξεκίνησε η πεντάμηνη κόντρα για το πρόγραμμα διάσωσης των 172 δισ. ευρώ αναφέρει. Σε μια σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας άκουσε ότι η κυβέρνηση του πρέπει να αποφασίσει γρήγορα αν θα δεχθεί ένα μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταρρυθμίσεων ή θα χρεοκοπήσει.[...] Η γερμανική κυβέρνηση στέλνει τις τελευταίες ημέρες μηνύματα σε «ιδιωτικό» επίπεδο ότι είναι ώρα να κοπούν οι συνομιλίες και να υιοθετηθεί μια πιο σκληρή «take it or leave it» στάση.Η Μέρκελ δήλωσε πως είναι ώρα «η Αθήνα να δουλέψει εμφατικά με πλήρη ταχύτητα… να προσπαθήσει να λύσει όλα τα ανοικτά μέτωπα», προσθέτοντας: «Κάθε μέρα μετράει».

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η βρετανική εφημερίδα: «Αξιωματούχοι πιστεύουν ότι αν δεν κλείσει συμφωνία ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε η Αθήνα να αποκτήσει πρόσβαση σε χρήματα πριν λήξουν δύο μεγάλοι «λογαριασμοί»: η αποπληρωμή €1,5 δισ. στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου και μια αποπληρωμή €3,5 δισ. για ομόλογα της ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.Υπάρχουν σημάδια πως η Αθήνα έχει ήδη αλλάξει στρατηγική ως αντίδραση στις σκληρές προειδοποιήσεις. Κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι ο κ. Παππάς, υπουργός Επικρατείας και ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν τις καθημερινές διαπραγματεύσεις στο «Brussels Group». O κ. Tσίπρας θα επιβλέπει «την όλη διαδικασία» με την ελπίδα να διασφαλίσει μια συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, είπε ο αξιωματούχος».