Στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής
 
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά για περίπου 50 λεπτά. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς εξέφρασε  στον κ. Τσακνή τις ενστάσεις του για τον κομματικό χαρακτήρα όπως ισχυρίζεται η Συγγρού ότι εμφάνισε η ΕΡΤ την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας της. 
 
Αμέσως μετά ο κ. Τσακνής δήλωσε: «Στο πλαίσιο της επίσκεψης μου στους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων, μετά την επίσκεψη μου στην πρόεδρο της Βουλής, φυσικά, συναντήθηκα με τον κ. Σαμαρά σήμερα και είχαμε μια καλή και δημιουργική, θέλω να πιστεύω, συζήτηση. Τέθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στη λειτουργία της ΕΡΤ, εκφράστηκαν από τη μεριά του Προέδρου, φυσικά εγώ δεν είμαι αρμόδιος για να το ερμηνεύσω, ανησυχίες για το πρόγραμμα. 
 
Τον διαβεβαίωσα ότι πρόθεση της νέας διοίκησης είναι να να υπάρξει μια ΕΡΤ πλουραλιστική, αντικειμενική, ΕΡΤ στην οποία όλοι θα έχουν λόγο, όπως και ο νόμος ορίζει φυσικά. Του έθεσα τα ζητήματα που αφορούν την καταγραφή της συμφωνίας αρχών για την ανεξαρτησία της ΕΡΤ και ζήτησα τις προτάσεις της ΝΔ για τη συμφωνία αρχών και μιλήσαμε επίσης για την ανάγκη συγκρότησης σε όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας των συμβουλίων κοινωνικού ελέγχου. Πρόθεση της διοίκησης είναι μέσα στο επόμενο τρίμηνο, να συγκροτηθούν στις 13 περιφέρειες της χώρας, συμβούλια κοινωνικού ελέγχου, έτσι ώστε να νιώθει η διοίκηση της ΕΡΤ το μάτι της κοινωνίας στραμμένο πάνω μας.»
 
Ανακοίνωση για τη συνάντηση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατίας στην οποία αναφέρει:

 Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι τα πρώτα δείγματα της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι πολύ αρνητικά. Επεσήμανε την έλλειψη πολυφωνίας και τη λογική άκρατου κομματισμού από την πρώτη μέρα λειτουργίας.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ πρόκειται να συναντηθεί και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ενώ τον κύκλο των επαφών του θα ολοκληρώσει με την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο