Την ώρα που οι εταίροι είναι σε επιφυλακή και το ΔΝΤ αποχώρησε από την διαπραγμάτευση, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εμφάνιση... ήρωα στην επαναλειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν απολαμβάνει και μεγάλη συμπάθεια στις Βρυξέλλες και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες,αφού την στιγμη που ο χρόνος περνά απειλητικά για την Ελλάδα, ο έλληνας πρωθυπουργός δεν επέδειξε τις τελευταίες ημέρες διάθεση για να γεφυρωθούν οι διαφορές.

Ακόμα και ο φίλος του, επικεφαλής της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι οι εταίροι έχουν χάσει την υπομονή τους με την απροθυμία του Τσίπρα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ενώ το ΔΝΤ απέσυρε τους αξιωματούχους του από τις διαπραγματεύσεις το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα:

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και όλα τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας που ήταν στις Βρυξέλλες έγιναν αποδεκτοί ως ήρωες. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης βρέθηκε ανάμεσα στον κόσμο, του έσφιξαν τα χέρια και εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την επανεκκίνηση της ΕΡΤ, κάτι που ήταν ανάμεσα στα επείγοντα θέματα προς λύση για την κυβέρνησης, 

Το άρθρο αναφέρεται στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε: «Οσο ο λαός στηρίζει τις προσπάθειές μας, θα επιμείνουμε στα δίκαια αιτήματά μας», ενώ έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα μετά από δύο χρόνια αγώνα.

 Στην εκδήλωση, καταλήγει η εφημερίδα, έδωσαν το παρών πολλοί κορυφαίοι υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο Γιάνης Βαρουφάκης με την σύζυγό του Δανάη Στράτου.