Για ποινικές ευθύνες του Πρωθυπουργού αν υπάρξει χρεοκοπία μίλησε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά «θα τους κλείσουμε φυλακή, αν πάνε την Ελλάδα στην καταστροφή».

 «Εάν η Ελλάδα καταστραφεί, εάν δηλαδή γίνει default, κλείσουνε οι τράπεζες, γίνουν όλα αυτά που προειδοποιούν οι ξένοι, δεν θα έχει ο κ. Τσίπρας μόνο πολιτικές ευθύνες, θα έχει και ποινικές ευθύνες» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

O κ. Γεωργιάδης τόνισε ακόμη ότι:

Εσείς τι νομίζετε ότι εννοούμε; Εννοείτε ότι θα πάνε την οικογένεια μου στην καταστροφή και θα τους κοιτάμε και θα λέμε «δεν πειράζει παιδιά αποτύχατε»; Εάν πάνε την Ελλάδα στην καταστροφή θα πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες. Ο κ. Τσίπρας έχει βάλει υπογραφή στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ο ίδιος και ο κ.Βαρουφάκης ο ίδιος χωρίς να έχουνε περάσει από την Βουλή. Δεν έχουν καν την άδεια της Βουλής. Έχουν προσωπικά ο κ. Τσίπρας και προσωπικά ο κ. Βαρουφάκης όλη την ευθύνη για ότι συμβεί. 

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε: «Του εύχομαι να βρει την πολιτική δύναμη να μας οδηγήσει στην λύση. Ειλικρινά το λέω, αλλά δεν θέλω να νομίζει κανείς στην Ελλάδα ότι θα καταστραφεί η Ελλάδα και θα κοιτάμε. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε ως «φαντασιώσεις νεοελληνικές» τις πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε «Μας το έχουνε πει οι ξένοι εδώ και 4 μήνες, σε όλους τους τόνους και όσο πιο ευγενικά μπορούν: «Βρείτε τα με την τρόικα». 

«Αφού μας το λένε επί καθημερινής βάσεως και αρνούμαστε να το καταλάβουμε, με συγχωρείτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Έλεγε ο κ. Πετράκος ότι δεν πειράζει και με την ρήξη θα είμαστε μια χαρά. Αν κάποιος νομίζει ότι με την ρήξη θα είμαστε μια χαρά, έχει πρόβλημα. Εκτός αν μια χαρά εννοούν να γίνει η Ελλάδα Συρία. Εδώ πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια, εδώ δεν χωράνε πια μεταξύ μας ευγένειες» σχολίασε ο βουλευτής. 

«Η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την ολοσχερή καταστροφή, μην περιμένετε ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα και την άλλη μέρα θα είμαστε μια χαρά. Όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει η πρώτη και άμεση επίπτωση δεν θα μπορούμε να κάνουμε εισαγωγές. Μπορείτε να φανταστείτε μια οικονομία όπως η ελληνική που εισάγει τα πάντα να μην μπορεί να κάνει εισαγωγές;» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε, επιπλέον ότι «θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά αδιανόητο να μην ήξερε ο κ. Τσίπρας ότι το ΔΝΤ είχε αποχωρήσει από το Brussel Group. Γιατί το ΔΝΤ δεν αποχώρησε χθες, απεχώρησε προχθές. Άρα ο πρωθυπουργός της χώρας όταν μας έλεγε τι ωραία που πάμε γνώριζε ότι το ΔΝΤ είχε αποχωρήσει. Και γνώριζε τι θα σήμαινε αυτή η είδηση όταν άνοιγαν τα χρηματιστήρια. Άρα ο κ. Τσίπρας για λογούς που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, παραπλάνησε το επενδυτικό κοινό και θα πρέπει να ελέγχει γιατί έχει συμβεί αυτό το πράγμα. Πρέπει να ερευνηθεί ποιοι είναι αυτοί που σόρταραν χθες».

Τέλος, ερωτηθείς για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε :

Το είδα ως ένα φρικώδες πράγμα. Όταν μας ζητούν να κόψουμε τις συντάξεις εμείς ανοίγουμε την ΕΡΤ, αυτό δεν είναι προτεραιότητα.