«Η Ελλάδα θα βρει τον δρόμο της και θα βρει τον δρόμο που πρέπει με αξιοπρέπεια και κυρίως με το όραμα για ανάπτυξη», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ

Αμέσως μετά τα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος του Αγίου Γεωργίου Κορίνθου, ο υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου δήλωσε:

Βλέποντας εδώ στα εγκαίνια του σχολείου τα παιδάκια να κρατούν τα καραβάκια, θέλω να πω ότι ο Αλέξης ο φίλος τους, που έχει στην πλάτη του όλη αυτή την ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και των διαπραγματεύσεων, δεν θα επιτρέψει αυτά τα καραβάκια να πάνε σε βράχους , όπως πολλοί θέλουν, πολλοί ελπίζουν. Παρά τα μποφόρ που κάποιοι σκόπιμα βγάζουν στις θάλασσες. Τα καραβάκια αυτά θα πάνε σε ήρεμες θάλασσες. Η Ελλάδα θα βρει το δρόμο της και θα βρει το δρόμο που πρέπει με αξιοπρέπεια και κυρίως με το όραμα για ανάπτυξη.

Ο κ. Κουίκ εγκαινίασε το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου το οποίο αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια, ένα διώροφο δημοτικό και ένα ισόγειο νηπιαγωγείο, παρόντων του δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού, του αντιπεριφερειάρχη Κορίνθου Πελοπίδα Καλλίρη, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλου, αυτοδιοικητικών παραγόντων της Κορίνθου, των μαθητών των οικογενειών τους και πλήθος πολιτών.

Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός, αφού υποδέχθηκε τον υφυπουργό και τους πολίτες, τόνισε ότι είναι ευχάριστο να εγκαινιάζονται τέτοιου μεγέθους και αξίας σχολικά συγκροτήματα σε μια περίοδο που είναι δύσκολη οικονομικά για την χώρα, ενώ υπογράμμισε όμως ότι μέσα από τα χαμόγελα των παιδιών λαμβάνουμε το μήνυμα ότι θα πρέπει να δούμε και εμείς πιο αισιόδοξα τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Επιπλέον ο κ. Πνευματικός ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα πραγματοποιήθηκε σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ και επιτεύχθηκε με μια ικανοποιητική έκπτωση της τάξεως του 48%, ενώ επεσήμανε ότι σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με την αρωγή του επιστημονικού προσωπικού του Δήμου, χωρίς να δαπανηθούν πρόσθετα κονδύλια σε εξωτερικά γραφεία.