ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Μεγάλη ανάσα το μέτρο των ρυθμίσεων στα χρέη της ΔΕΗ

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2015, 16:24 / Ανανεώθηκε 12 Ιουνίου 2015, 16:51
Λαφαζάνης: Μεγάλη ανάσα το μέτρο των ρυθμίσεων στα χρέη της ΔΕΗ
Facebook Twitter Whatsapp

«Ως μια μεγάλη ανάσα και για την ίδια τη ΔΕΗ και για τα νοικοκυριά» περιγράφει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δηλώσεις του τις επερχόμενες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ.

«Ως μια μεγάλη ανάσα και για την ίδια τη ΔΕΗ και για τα νοικοκυριά» περιγράφει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δηλώσεις του τις επερχόμενες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ.

Όπως έγινε γνωστό από το πρωί της Παρασκευής, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί σχέδιο ρυθμίσεων που θα επιλύει με τρόπο γενναίο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό το οξύτατο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την ΔΕΗ. 

'Οπως τόνισε ο υπουργός:

Χρειάζεται να δούμε πιο ριζοσπαστικά μέτρα. Το Υπουργείο βρίσκεται σε ουσιαστικό διάλογο με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και στις αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα, Τρίτη, θα είναι έτοιμη η ρύθμιση. Είμαστε στη τελική φάση της επεξεργασίας και θα προτείνουμε ένα νέο σχέδιο που θα ρυθμίζει με γενναίο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα αυτό, ώστε να δώσει την ευκαιρία να κάνουν νέα αρχή χιλιάδες νοικοκυριά. 

Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ επεσήμανε ότι από την εξέλιξη αυτή θα ευνοηθεί και η ΔΕΗ, η οποία θα αντλήσει ρευστότητα για να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά την πολιτική της και να βελτιώσει την προοπτική της.

«Ευτυχώς η ΔΕΗ συνεχίζει και θα συνεχίσει για πάντα, τουλάχιστον αυτή είναι η διάθεση από πλευρά μας, να είναι δημόσια. Το Δημόσιο είναι ο βασικός μέτοχος και οφείλουμε να στηρίξουμε αυτόν τον μεγάλο γίγαντα που πάνω του στηρίζεται η Ελλάδα» κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 

Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Λαφαζάνη: 

Αυτό το σχέδιο γενναίων και ουσιαστικών ρυθμίσεων πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ αυτή την ώρα, την δοκιμαζόμενη ΔΕΗ και ελπίζουμε να της δώσει την απαιτούμενη ρευστότητα, που έχει άμεση ανάγκη, για να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά το πρόγραμμά της. Η ερώτησή σας είναι γόνιμη και μας δίνει την ευκαιρία να τονίσουμε προς τον ελληνικό λαό αυτή την ευαισθησία που πρέπει να επιδεικνύει κανείς απέναντι σε μεγάλα, οξύτατα θα έλεγα, κοινωνικά προβλήματα. Οι καταναλωτές πρέπει να ανακουφιστούν και θα τους ανακουφίσουμε. Η ΔΕΗ πιστεύω ότι θα μπορέσει να έχει κάποιες εισπράξεις, που θα της δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώσει την προοπτική της. Αυτό θα κάνουμε και περιμένουμε στις αρχές της εβδομάδας τα νεότερα, τα οποία πιστεύω ότι θα βρουν θετική ανταπόκριση από την ελληνική κοινωνία. 

Ο κ. Λαφαζάνης κατέληξε: 

Αυτή την ώρα, η ΔΕΗ δοκιμάζεται πάρα πολύ έντονα από το γεγονός ότι έχει ένα τεράστιο ποσό με ληξιπρόθεσμες οφειλές, το οποίο είναι ένα μεγάλο βάρος για την Επιχείρηση. Δυστυχώς, απ' ό,τι φαίνεται, μάλλον η τάση είναι να αυξάνεται -αν και έχει περιοριστεί η ένταση της αύξησης- ωστόσο, συνεχίζει να αυξάνεται παρά να μειώνεται. Επομένως, μέσα σε αυτές τις συνθήκες όπου τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, η ΔΕΗ πράγματι πρέπει να κάνει κάτι πολύ πιο ουσιαστικό, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή τη γάγγραινα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όσο είναι δυνατό αυτό βέβαια.