Επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρεται για ενέργειες και συμπεριφορές της απέστειλε ο γραμματέας της ΚΟ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Στην επιστολής προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, της καταλογίζεται ότι «παραβιάζει κατάφορα στοιχειώδεις κανόνες διοίκησης και λειτουργίας της Βουλής, οι πράξεις και οι ενέργειές σας συνιστούν κοινοβουλευτική και δημοκρατική εκτροπή, παραβιάζει διαρκώς τον Κανονισμό επιδεικνύει πρωτοφανή αλαζονεία, περιφρονεί τους συναδέλφους βουλευτές και αντιστρατεύεται τον πολιτικό διάλογο και την εθνική συνεννόηση».

Ως «αποκαλυπτικό παράδειγμα» της συμπεριφοράς αυτής, όπως λέει ο κ. Γρηγοράκος, είναι ότι θεωρεί την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων «ως πάρεργο», αιτιολογώντας πως η Πρόεδρος αρνείται τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, αποφεύγει να ορίσει συγκεκριμένη ημέρα και ώρα των συνεδριάσεών της, σε αντίθεση με τους προκατόχους σας και απορρίπτει χωρίς την οποιαδήποτε δικαιολογία την επιμονή των βουλευτών να λειτουργήσει η Διάσκεψη των Προέδρων, όπως ο Κανονισμός ορίζει.