current views are: 1

12 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση14:29

Στη Βουλή ο Στουρνάρας για την υπόθεση της Siemens

Την κλήση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή για το σκάνδαλο της Siemens αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Δημοσίευση 14:29’
αρθρο-newpost

Την κλήση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή για το σκάνδαλο της Siemens αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Την απόφαση να καλέσει στην επόμενη συνεδρίαση, πιθανότατα την άλλη εβδομάδα, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, έλαβε η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να τοποθετηθεί για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens.

Συγκεκριμένα το θέμα έβαλε σε ψηφοφορία η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου ο Γιάννης Στουρνάρας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την γερμανική εταιρία παρά το γεγονός πως είχε λήξει ο χρόνος που σύμφωνα με τον νόμο απαιτούνταν για να επικυρωθεί.

Από τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας (αποφασίστηκε με ψήφους 14 υπέρ, 2 κατά και ένα παρόν η κλήση του κ. Στουρνάρα), δεν έγινε σαφές αν τα μέλη της Θεσμών και Διαφάνειας βλέπουν τον διοικητή της ΤτΕ ως μάρτυρας ή ακόμα και ως ένοχο. Και αυτό γιατί όπως διάβασε τον Κανονισμό η Πρόεδρος, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει τις αρμοδιότητες της Εξεταστικής επιτροπής.   

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι αρκετοί βουλευτές της πλειοψηφίας άφησαν αιχμές  για το ρόλο του κ.  Στουρνάρα με την κ. Μακρή να μιλά ξεκάθαρα περί ενοχής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης απαντώντας στις αιτιάσεις του πρώην προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη περί ατυχούς χρονικής συγκυρίας λόγω της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης, άφησε αιχμές για τη στάση που έχει κρατήσει ο κ. Στουρνάρας.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και ειδικότερα εκείνοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έθεσαν θέμα κλήσης του νυν υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με το σκεπτικό πως είναι αυτός που εφαρμόζει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον γερμανικό κολοσσό.  


σχετικα αρθρα