Εκτάκτως στις Βρυξέλλες στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας, εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των θεσμών.

Ο Πρωθυπουργός είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζαν Κλοντ  Γιουνκέρ, στον οποίο γνωστοποίησε ότι αποστέλλει αντιπροσωπεία (Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χουλιαράκης) για περαιτέρω διαβουλεύσεις, καθώς και την ετοιμότητα της Αθήνας να υποβάλει νέες προτάσεις. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ.

Όπως σημειώνουν, εκπρόσωποι του Έλληνα Πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%, τονίζουν οι ίδιες πηγές του Μαξίμου. 

Και καταλήγουν:

Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.