Διαψεύδει το Μαξίμου δημοσιεύματα του Reuters και του Bloomberg, που αναφέρονταν σε συζητήσεις της ευρωζώνης για χρεοκοπία της Ελλάδας και σε τελεσίγραφο 24 ωρών που έδωσαν οι δανειστές.  

Τα σημερινά δημοσιεύματα των πρακτορείων Reuters για δήθεν συζήτηση για χρεοκοπία της Ελλάδας στο EWG στην Μπρατισλάβα και Bloomberg για 24ωρο τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

To Reuters ανέφερε ότι και επισήμως, στις συζητήσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης, τέθηκε για πρώτη φορά η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι διαπραγματεύσεις  μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών.

Σύμφωνα με ανώτερους ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο, έπεσαν τρία πιθανά σενάρια στο τραπέζι των συζητήσεων των επικεφαλής οικονομολόγων της ευρωζώνης, που διεξήχθησαν στη Μπρατισλάβα για την προετοιμασία του Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, για το τι πρόκειται να συμβεί στα τέλη Ιουνίου.

Το Bloomberg από την πλευρά του, λίγο νωρίτερα έκανε λόγο για αυστηρή προειδοποίηση που δόθηκε στην Ελλάδα «να πάψει να πολεμά τις απαιτήσεις των δανειστών», η οποία εκφράστηκε, μάλιστα, με τελεσίγραφο 24 ωρών για την εκπόνηση σχεδίου με συνετές προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού πρακτορείου, σε μια συνεδρίαση αξιωματούχων αργά την Πέμπτη, δόθηκαν στην Ελλάδα λιγότερες από 24 ώρες προκειμένου να ετοιμαστεί ένα σχέδιο συμφωνίας που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. Τώρα οι θεσμοί εξετάζουν όλα τα σενάρια, αν η Ελλάδα αρνηθει να συμβιβαστεί, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας η χώρα να βγει τελικά εκτός Ευρωζώνης.