Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, μετά από επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου όλες οι πλευρές να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, έχει σταλεί αίτημα στο ΔΝΤ ώστε να επιστρέψει το κλιμάκιό του στις Βρυξέλλες, για την επανέναρξη των συνομιλιών με τις ελληνικές αρχές. Η αντιπροσωπεία του Ταμείου αναμένεται στη βελγική πρωτεύουσα την Κυριακή ή τη Δευτέρα το πρωί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνομιλίες με τους απεσταλμένους της ελληνικής κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθούν από τον επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων, Πολ Τόμσεν

Η Ουάσινγκτον, πάντως, επιμένει στις προτάσεις της για ασφαλιστικό και δημοσιονομικά, κυρίως στις περικοπές συντάξεων, στη κατάργηση ΕΚΑΣ και τη φορολογία

Το Βερολίνο, πάντως, αντέδρασε θετικά στην κατάθεση νέων προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση τονίζουν ωστόσο ότι σημασία έχει το περιεχόμενο των προτάσεων αυτών, αν και σημειώνουν ότι η επίσπευση της διαδικασίας από την Ελλάδα δείχνει ότι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών. 

Επίσης, ρίχνουν το μπαλάκι στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι εκείνος πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για να καλυφθεί το έδαφος έως το Eurogroup της 18ης Ιουνίου. Την ίδια ημέρα, η Άνγκελα Μέρκελ έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα.