Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες αρχισαν το απόγευμα οι πρώτες επαφές της ελληνικής πλευράς με τους εξουσιοδοτημένους, από τον πρόεδρο της επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εκπροσώπους της. 

Τον κύκλο των επαφών άνοιξε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος συνάντησε υψηλόβαθμους αξιωματούχους, ωστόσο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση αυτή αφορά μόνο διαδικαστικά θέματα.

Ακόμα παραμένει άγνωστο το αν θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στις συναντήσεις ενώ σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες  η συμμετοχή ή όχι των δύο άλλων μερών είναι συναρτημένη με την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων που παρουσιάζονται. 

Πάντως Κυριακή και Δευτέρα αναμένεται να κορυφωθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, η ελληνική αποστολή αναχώρησε από την Αθήνα έχοντας στις βαλίτσες της την "προσφορά" του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 0,75% για το 2015 αλλά και με την πρόθεση να υποχωρήσουν ακόμη και στο 1% για φέτος υπό την προϋπόθεση ότι οι πιστωτές θα εμφανιστούν με την σειρά τους πρόθυμοι να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς που θα βοηθήσουν στην επίτευξη συμφωνίας.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν οι κ.κ. Δραγασάκης, Παππάς, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης