current views are: 2

14 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση06:24

Αντίστροφη μέτρηση για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Τρεις υποψήφιοι για το ΠΑΣΟΚ που σήμερα εκλέγει τον πέμπτο του πρόεδρο. 

 

Δημοσίευση 06:24’
αρθρο-newpost

Τρεις υποψήφιοι για το ΠΑΣΟΚ που σήμερα εκλέγει τον πέμπτο του πρόεδρο. 

 

Τρεις υποψήφιοι για το ΠΑΣΟΚ που σήμερα εκλέγει τον πέμπτο του πρόεδρο. 

Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Φώφη Γεννηματά είναι οι τρεις που μπήκαν τελικά στη μάχη της διαδοχής, μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ψηφίσει στις 12.00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης – Αττικής, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, θα ψηφίσει στις 12.00 στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη στην Αρκαδία και η Φώφη Γεννηματά θα ψηφίσει στις 11.15 π.μ., στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων. 

Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή, τότε το επόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία ανάμεσα στους δύο πρώτους. Αυτό δεν θα συμβεί αν ο δεύτερος εκφράσει την επιθυμία να μην γίνει αυτό, στην περίπτωση που θα έχει μεγάλη διαφορά από τον πρώτο.

«Móνο η μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς έχει νόημα και το ΠΑΣΟΚ είναι η ραχοκοκκαλιά της» τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του λίγα εισκοτετράωρα πριν από την εκλογή νέου προέδρου. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η πρόταση αφορά όλα τα κόματα του σοσιαλδημοκρατικού χώρου συμπεριλαμβανομένου και του ΚΙΔΗΣΟ, εκτός του Γ. Παπανδρέου γιατί είναι πρόσφατη η διάσπαση και υπάρχει ομόφωνη απόφαση, όπως λέει. Ο κ.Λοβέρδος υποστηρίζει ότι επιθυμεί την εκλογή του γιατί θα είναι σκληρός αντίπαλος στον Αλέξη Τσίπρα και θα λειτουργήσει συλλογικά για την ανασυγκρότηση της παράταξης.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε η νέα γενιά της ευθύνης, που μπορεί να καταφέρει να συγκροτήσει τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς για την Ελλάδα του 2030» δήλωσε ο υποψήφιος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και κάλεσε τα μέλη, τους φίλους του ΠΑΣΟΚ και του ευρύτερου χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας να ψηφίσουν την Κυριακή, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στη Κεντροαριστερά.

«Ισχυρή και καθαρή εντολή ανασυγκρότησης, ανανέωσης και μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ σε έναν σύγχρονο φορέα της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, που θα γίνει ξανά ο καταλύτης των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων», ζήτησε η Φώφη Γεννηματά από τα μέλη του Κινήματος που θα συμμετάσχουν στις αυριανές εσωκομματικές εκλογές.

 


σχετικα αρθρα