current views are: 1

14 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση17:37

Διεθνείς αντιδράσεις: Η Ελλάδα πιο κοντά από ποτέ στο Grexit

Το Grexit δείχνουν οι περισσότερες δηλώσεις και τα περισσότερα δημοσιεύματα μετά το ναυαγιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. 

Δημοσίευση 17:37’
αρθρο-newpost

Το Grexit δείχνουν οι περισσότερες δηλώσεις και τα περισσότερα δημοσιεύματα μετά το ναυαγιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. 

Το Grexit δείχνουν οι περισσότερες δηλώσεις και τα περισσότερα δημοσιεύματα μετά το ναυαγιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. 

Ιδιαίτερα προκλητικός ο γραμματέας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, Steffen Bilger, ο οποίος είπε μετά την τελευταία εξέλιξη πως «η πιθανότητα για Grexit, πρέπει να τη δεχθούμε σοβαρά εαν η Ελλάδα δεν δεχθεί μέτρα μεταρρυθμίσεων όπως οι υπόλοποι. Δεν μας έχουν απογοητεύσει οι Έλληνες αλλά η ελληνική κυβέρνηση». 

To Reuters μετέδωσε αμέσως το ναυάγιο τονίζοντας πως «δεν κατέληξαν πουθενά και πως η τελική απόφαση για το αν η ελλάδα χρεοκοπήσει πηγαίνει στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης». 

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Paul Mason μεταδίδει μέσω του twitter όλο το θρίλερ με την ανεπιτυχή διαπραγμάτευση με την Ελλάδα. 

Όπως γράφει επικαλούμενος πηγές από την ελληνική πλευρά, ανακοινώθηκε στους έλληνες διαπραγματευτές πς οι αξιωματούχοι (ο επικεφαλής του Γιούνκερ και ο εκπρόσωπος του Τόμσεν), πως δεν είχαν εντολή να κάνουν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πάνω στο δημοσιονομικό κενό

Το πρακτορείο Bloomberg από την πλευρά του δίνει έμφαση στην επόμενη ημερομηνία σταθμό, στις 18 Ιουνίου όταν και θα πραγματοποιηθεί το τακτικό Eurogroup .

«Οι συνομιλίες για την Ελλάδα δεν πέτυχαν και το ενδιαφέρον τώρα στη συνεδρίαση» μεταδίδει το πρατκτορείο. «Το κενό μεταξύ των δύο μερών στα δημοσιονομικά μέτρα είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ» συμπληρώνει το ρεπορτάζ, επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


σχετικα αρθρα