Βαθιά ενοχλημένη είναι η Αθήνα, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων το οποίο σύμφωνα με την ελληνική πλευρά οφείλεται στη στάση των δανειστών. 
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά εξασφάλισε ισοδύναμα ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι θεσμοί τα αρνήθηκαν με το ΔΝΤ να επιμένει στο θέμα των περικοπών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «δεν ήθελαν απλά να συμφωνήσουμε στους στόχους, αλλά ήθελαν να τους κυνηγήσουμε αποκλειστικά με αύξηση στον ΦΠΑ στην εστίαση και μείωση των συντάξεων». 
 

Το χρονικό του θρίλερ στις Βρυξέλλες

 
Έπειτα από μόλις 45 λεπτά διαβουλεύσεων λίγο πριν από τις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν και η ελληνική πλευρά αποχώρησε καθώς δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις που κατέθεσε.
 
Το κλιμάκιο μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα επιστρέψει στην Αθήνα απόψε. 
 
Το αδιέξοδο επιβεβαίωσε από την πλευρά της και η Κομισιόν, η οποία στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι παρά την πρόοδο που επετεύχθη υπάρχει μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, παραπέμποντας το θέμα στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής:
 
«O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.
 
Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.
 
O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα».
 
 
«Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά», δήλωσε μεταξύ άλλων αμέσως μετά ο αντιπροεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης​.