Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου   

Ξημερώματα επέστρεψε στην Αθήνα η ελληνική κυβερνητική αποστολή που βρέθηκε το Σάββατο στις Βρυξέλλες, για να ακούσει έκπληκτη από τους εκπροσώπους των θεσμών χθες το απόγευμα πως οι ίδιοι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να δώσουν απαντήσεις στους υπουργούς "επομένως θα πρέπει να διακοπεί η συζήτηση". 

Η εξέλιξη προκάλεσε αμηχανία στην κυβερνητική αντιπροσωπεία η οποία ωστόσο απάντησε ότι "φυσικά θα διακοπεί η συζήτηση και θα μας καλέσετε όταν θα έχετε εξουσιοδότηση" . Εκ των πραγμάτων λοιπόν η συνάντηση των Βρυξελλών είχε σύντομη διάρκεια μόλις 45 λεπτών. 

Έπειτα από τις απαραίτητες συνεννοήσεις με το Μέγαρο Μαξίμου οι Έλληνες υπουργοί αποφάσισαν να γυρίσουν στην Αθήνα περιμένοντας ωστόσο ένα νέο σήμα από τα κέντρα των Βρυξελλών για συνέχιση της πολιτικής διαπραγμάτευσης. Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνηση παραμένει σε ετοιμότητα όπως δηλώνει για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας

Όμως οι χθεσινές εξελίξεις στις Βρυξέλλες δεν είναι ευχάριστες και ουδείς γνωρίζει αν και πότε η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ είναι τόσο άκαμπτοι που δεν δέχονται καν ισοδύναμα μέτρα αντί της περικοπής συντάξεων όπως πρότειναν οι Έλληνες υπουργοί. Ο Γιάννης Δραγασάκης παρέδωσε στους εκπροσώπους της Κομισιόν την νέα πρόταση η οποία περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα 500 εκατομμυρίων ευρώ συγκριτικά με την βελτιωμένη πρόταση της προηγούμενης εβδομάδας. 

Η σημερινή ημέρα αναμένεται καθοριστική για τις όποιες εξελίξεις και ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τους υπουργούς να βρίσκονται σε ετοιμότητα για συσκέψεις στις οποίες και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.