Εφικτή θεωρεί την επίτευξη συμφωνίας ακόμα και σε μία νύχτα εάν είναι παρούσα η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην Bild ανέφερε ότι «μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε μία νύχτα. Αλλά η καγκελάριος (Άνγκελα Μέρκελ) θα πρέπει να είναι εδώ». 

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θέλει να αποφύγει ένα Grexit, μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Θεωρώ πως το Grexit δεν είναι μία συνετή λύση, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα αγγίξει τη Γη» 

Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε για μία ακόμη φορά να γίνει μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αφού όπως είπε «μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την πληρωμή ενός τόσο σημαντικού χρέους».

Τέλος, παραδέχθηκε πως υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ιδίως για το θέμα του ΦΠΑ. «Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας με τον ΦΠΑ; Ότι δεν μπορούμε να τον εισπράξουμε», κατέληξε.