Για αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών κάνουν λόγο οι Financial Times που εκφράζουν φόβους χρεοκοπίας. 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι συζητήσεις διακόπηκαν γιατί η πρόταση της Αθήνας κρίθηκε ανεπαρκής για να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις, και τονίζει  ότι αυξάνεται η πιθανότητα να μην εξασφαλίσει η Αθήνα τα 7,2 δισ. του προγράμματος που χρειάζεται για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, ανάμεσά τους και η δόση προς το ΔΝΤ σε δύο εβδομάδες.

Όπως γράφει, πολλοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι το Eurogroup είναι η τελευταία ευκαιρία της Αθήνας να εξασφαλίσει συμφωνία σε μία λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές, ώστε να ξεκλειδώσει η ρευστότητα, πριν εκπνεύσει το πρόγραμμα στα τέλη του μήνα. Ομως, σημειώνουν οι Financial Times, χωρίς την έγκριση των τριών Θεσμών, οι προοπτικές μίας φιλικής συμφωνία την Πέμπτη είναι μακρινό ενδεχόμενο, αυξάνοντας την προοπτική οι διαπραγματευτές της ευρωζώνης να προσφύγουν στη στρατηγική «take it or leave it», που χρησιμοποιήθηκε για την Κύπρο σε μία σύσκεψη Eurogroup πριν από δύο χρόνια.

Σε εκείνη την περίπτωση, ένας εκπρόσωπος της ΕΚΤ είχε προειδοποιήσει ότι χωρίς συμφωνία, η κεντρική τράπεζα θα αναγκαστεί να κλείσει τη «βρύση» της έκτακτης χρηματοδότησης των κυπριακών τραπεζών. Ανάλογες πιέσεις υπάρχουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην ΕΚΤ για να υιοθετήσει την ίδια στάση και απέναντι στην Αθήνα, αποκαλύπτουν οι Financial Times.