current views are: 3

15 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση09:41

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τη… ρήξη

Η ανατροπή στις διαπραγματεύσεις το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες, ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο. 

Δημοσίευση 09:41’
αρθρο-newpost

Η ανατροπή στις διαπραγματεύσεις το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες, ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο. 

Η ανατροπή στις διαπραγματεύσεις το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες, ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο. 
 
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, έστειλε αυστηρό μήνυμα στους δανειστές  υποστηρίζοντας πως βλέπει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την επιμονή των δανειστών για νέες περικοπές στις συντάξεις ενώ τονίζει ότι η ελληνική πλευρά θα περιμένει έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό. 
 
Τη βεβαιότητα ότι η πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη θα συνεχιστεί εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενώ απηύθυνε έκκληση για ενότητα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας αυτές τις κρίσιμες ώρες.
 
Να αναλάβει τις ευθύνες του κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει ως κακή εξέλιξη τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, ενώ προσθέτει ότι η ρήξη δεν είναι λύση για κανέναν. 
 
 
«Σήμερα διαλύονται οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός των τειχών της ΕΕ και του κεφαλαίου. Σήμερα γίνεται πιο φανερή η προεκλογική εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ελληνικό λαό, όταν υποσχόταν ότι μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του λαού μέσα στη λυκοσυμμαχία» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι τώρα ο λαός πρέπει να βγει στο προσκήνιο «να ξεπεράσει τους εκβιασμούς και το κλίμα τρομοκρατίας, που αξιοποιείται από τους δανειστές, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης, για να αποδεχτεί νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις».
 
Να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους και οι δύο πλευρές και να συμφωνήσουν, ζήτησε από τις δύο πλευρές ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
 
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και οι πολιτικοί της χώρας, μαζί με τους πιστωτές, πρέπει να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους και να συμφωνήσουν» είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη στο CNBC.
 
Για κρίσιμες ώρες κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της η οποία τονίζει την ανάγκη αποφασιστικότητας, εθνικής συνεννόησης στο εσωτερικό και συμμαχίας σε διεθνές επίπεδο με όλες τις δυνάμεις που κατανοούν την ανάγκη για λύση.
 
Μιλώντας στο Κόκκινο ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως «σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα, επιτέλους φτάσαμε στη στιγμή της καθαρότητας, χτες η Ελλάδα είπε ως εδώ και μη παρέκει, τώρα πρέπει να πάρουν οι Ευρωπαίοι αποφάσεις». 
 
 
Με ένα κείμενο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες του Μανώλη Γλέζου και έχει τίτλο “Από του Μαξίμου στις Πλατείες”, καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει τον “ατέρμονα διάλογο” με τους δανειστές και να τον… συναντήσει στις πλατείες για να τον ενημερώσει. 
 
Την ίδια ώρα η Σοφία Βούλτεψη προανήγγειλε ποινικές εξελίξεις σε περίπτωση ρήξης. 

σχετικα αρθρα