Εξαντλείται ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της στην ευρωζώνη, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank, προτρέποντας την Αθήνα να δράσει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγει μια αθέτηση πληρωμών που θα μπορούσε να την θέσει εκτός Ευρωζώνης.

«Ο χρόνος εξαντλείται για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει προθυμία για επίτευξη συμφωνίας και για δράση. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της χωρίς τη βοήθεια των εταίρων της. Γι’ αυτό η μπάλα είναι ξεκάθαρα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης. Το υψηλό χρέος και το φορολογικό βάρος που προκύπτει για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα μπορούσε να πλήξει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, κάτι που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καθιστώντας τη νομισματική πολιτική περισσότερο επεκτατική».

Το γεγονός είναι ότι οι συνθήκες που αναφέρονται είναι όλες παράγοντες που επιβαρύνουν την ανάπτυξη και αυτό δεν μπορεί να εξαλειφθεί με μια νομισματική πολιτική που συνεχίζει να είναι τόσο επεκτατική, τόνισε.