Ρωμανιάς: Μας θέλουν Μπαγκλαντές και Ζάμπια - Έχουμε χρήματα για μισθούς και συντάξεις

Ρωμανιάς: Μας θέλουν Μπαγκλαντές και Ζάμπια - Έχουμε χρήματα για μισθούς και συντάξεις

Για «πολιτικές σκοπιμότητες», κατηγορεί τους δανειστές και ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

«Είναι προφανώς πολιτικές οι σκοπιμότητές τους. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ επανειλημμένως έχουν μιλήσει με ψευδή στοιχεία για τις ελληνικές συντάξεις. Θέλουν να μας κάνουν Μπαγκλαντές και Ζάμπια» ανέφερε ο κ. Ρωμανιάς.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες των συντάξεων και των μισθών από τα δικά της χρήματα.

«Το πρόβλημά μας είναι τα δάνεια. Από κάποιο σημείο και μετά δεν θα τα πληρώνουμε αν δεν έχουμε χρήματα», ανέφερε. Επανέλαβε τέλος, ότι η κυβέρνηση έχει «κόκκινες γραμμές» και τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις.

«Δε νοείται περαιτέρω μείωση. Τι περιμένουμε; Να καταργηθούν οι επικουρικές τελείως και οι κύριες συντάξεις να πάνε στα 300 ευρώ; Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός Δε μπορούν να γίνουν δεκτά αυτά τα πράγματα., την στιγμή που έχουμε τα τελευταία χρόνια μείωση των επικουρικών κατά 60% και των κύριων από 30 έως 45%» κατέληξε ο κ. Ρωμανιάς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο