«Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει ίδια: θέλουμε η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης» δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Επαναλαμβάνω αυτό που είπε η Καγκελάριος στο Ελμάου, ότι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης, αλλά κάναμε και την ξεκάθαρη δήλωση ότι η αλληλεγγύη από πλευράς των ευρωπαϊκών χωρών και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, απαιτεί από την άλλη πλευρά η Ελλάδα να προτείνει και να υλοποιήσει μέτρα» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα πρέπει, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης να συμφωνήσει με τους τρεις Θεσμούς ένα πακέτο μεταρρυθμιστικών μέτρων, το οποίο θα πρέπει συνολικά να φέρει το αναγκαίο δημοσιονομικό και διαρθρωτικό αποτέλεσμα - και πρέπει να εξηγήσει με ποια μέτρα θέλει να το πετύχει. Προσπαθούμε με όλα τα πολιτικά μέσα που διαθέτουμε ώστε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης. Εναπόκειται στους Έλληνες να καταλήξουν σε συμφωνία με τους τρεις Θεσμούς. Δυστυχώς πέρασαν πάλι κάποιες μέρες χωρίς η ελληνική πλευρά να υποβάλει τις δικές της επαρκείς προτάσεις»

«Το ευρώ είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα νόμισμα και οι προσπάθειές μας για το ευρώ είναι πάντα και προσπάθειες για την ενότητα και την σταθερότητα της Ευρώπης», ανέφερε.