Σε σημερινή ομιλία της σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου έκανε λόγο «για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ως κινητήριο μοχλό για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Η κ. Αντωνοπούλου τόνισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την πιο σωστή διαχείριση και τον αποδοτικότερο και ορθολογικότερο τρόπο κατανομής των πόρων που έρχονται από την φορολόγηση των Ευρωπαίων και των Ελλήνων πολιτών.

Η  αναπληρώτρια υπουργός επεσημανε ότι η ορθολογικότερη απορρόφηση των πόρων είναι ο ένας άξονας, στον οποίον πρέπει να κινηθεί η χώρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ οι άλλος άξονες είναι οι επενδύσεις, ιδιωτικές και κρατικές.
 
Υποστήριξε, δε, ότι για να συμβούν τα παραπάνω είναι απαραίτητη η συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με τα άλλα υπουργεία και τις Περιφέρειες.
 
Οπως ανέφερε, επίσης, στην ομιλία της η κ.Αντωνοπούλου υπάρχει ένα κονδύλιο 1,4 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας για το χρονικό διάστημα 2014-2020, από το οποίο όμως το μισό -δηλαδή 750 εκ. ευρώ- είναι κλειδωμένο, γεγονός που σημαίνει ότι απομένουν 750 εκ. ευρώ περίπου.
 
Τέλος, στο πλαίσιο της δράσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθούν από το υπουργείο προγράμματα και δράσεις για την καταπολέμησή της.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τον κ. Παπαδημούλη και την κ. Αντωνοπούλου, ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΠ, ΕΣΕΕ, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο), Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και νεοφυών Επιχειρήσεων (Start-Ups).