Καμίνης: Συνεχίζεται η άναρχη διοχέτευση προσφύγων στην Αθήνα

Καμίνης: Συνεχίζεται η άναρχη διοχέτευση προσφύγων στην Αθήνα

Την ανάγκη να λειτουργήσουν χωρίς καμιά καθυστέρηση τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καταγγέλλοντας ότι συνεχίζεται «η τακτική της άναρχης και χωρίς κανένα σχέδιο διοχέτευσής τους στο κέντρο της Αθήνας».

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «δυστυχώς το κέντρο της πρωτεύουσας χρησιμοποιείται απροκάλυπτα, ως μία χοάνη που μέσα της επιχειρείται να χαθούν οι φόβοι, οι ελπίδες και εν τέλει τα δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων» και πρόσθεσε ότι η πόλη της Αθήνας δεν αντέχει άλλο αυτήν τη μεταχείριση.

Ακόμη τόνισε ότι υπάρχουν «ευκαιρίες και άφθονοι πόροι στην Ε.Ε. για συστηματική αντιμετώπιση του ζητήματος, αρκεί να έχουμε σχέδιο και πολιτική βούληση να τα αξιοποιήσουμε».

«Είναι επιβεβλημένο τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών να μετατραπούν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και να λειτουργήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση, με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιβάλλεται, επίσης, να αξιοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό και παροπλισμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.        

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο