Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν υφεσιακά μέτρα, διαμήνυσε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θεσμοί έθεσαν θέμα μείωσης εξοπλισμών , παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, «να μην μιλάνε πολύ για εξοπλιστικά προγράμματα η πλευρά εκεί της Γερμανίας “Γκάμπριελ και ΣΙΑ”, διότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά το χορό από τις μίζες και εξακολουθεί να υπάρχει και το αίτημα σε εκκρεμότητα που υπέβαλε, μπροστά στην κ. Μέρκελ, στη συνέντευξη τύπου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να διευκολυνθούμε με την λίστα Siemens».

Είπε ότι η κυβέρνηση θα επιθυμούσε την εξεύρεση λύσης μέχρι τις 18 Ιουνίου και πρόσθεσε ότι «προφανώς όμως κάποιοι ζητάνε τη μη λύση».

Εκτίμησε ότι «οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι η οποιαδήποτε ρήξη αν προκύψει, από εκείνους θα ξεκινήσει, εκείνοι θα έχουν την ευθύνη και δεν θα πληγώσει απλά και μόνο την Ελλάδα. Θα πληγώσει όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο και θα αναταράξει την παγκόσμια οικονομία».

«Και οι Αμερικανοί δεν είναι τυχαίο ότι βγαίνουν κάθε τόσο είτε με τον δικό τους Υπουργό Οικονομικών είτε με τον κ. Ομπάμα και λένε “βρείτε τα” ανησυχώντας, σαφώς, για την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Η οποία είναι μία θέση σταθερότητας απέναντι σε ότι συμβαίνει σε Κριμαία, με τζιχαντιστές, με την Λιβύη. Εάν μας αναταράξουν ανοίγουν “κερκόπορτες”, πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών είπε ότι «η μεγαλύτερη σύγκληση και η πιο δημόσια σύγκληση πολιτικών αρχηγών, είναι αυτή που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, όπου τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων, όπου είπαν αυτά τα οποία έπρεπε ή ήθελαν να πουν και μάλιστα παρουσία των Ελλήνων, μια που μεταδόθηκε ζωντανά η συνεδρίαση της Βουλής, νομίζω ότι είναι το καλύτερο παράδειγμα ότι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών έγινε. Και έγινε και διάφανα. Ανοιχτά. Δεν είναι κάτι το οποίο κρύφτηκε από τον κόσμο».