current views are: 1

15 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση16:08

Επιμένει η Κομισιόν ότι δεν ζήτησε μειώσεις συντάξεων

Επιμένει η Κομισιόν στη θέση που εξέφρασε η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, Αννίκα Μπράιντχαρτ, ότι δεν ζητούν μειώσεις συντάξεων.

Δημοσίευση 16:08’
αρθρο-newpost

Επιμένει η Κομισιόν στη θέση που εξέφρασε η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, Αννίκα Μπράιντχαρτ, ότι δεν ζητούν μειώσεις συντάξεων.

Επιμένει η Κομισιόν στη θέση που εξέφρασε η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, Αννίκα Μπράιντχαρτ, η οποία υποστήριξε ότι «οι θεσμοί δεν ζήτησαν από την  Ελλάδα περικοπές συντάξεων». Την ίδια ώρα, πάντως, έγγραφο-ντοκουμέντο διαψεύδει τους εν λόγω ισχυρισμούς. 

Σε ερώτηση που απηύθυνε το newpost στην επικεφαλής επικοινωνίας των Social Media της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντάνα Μανέσκου, σχετικά με  την αποκάλυψη του εγγράφου που αποδεικνύει ότι οι θεσμοί ζητούν από την Ελλάδα μαχάιρι στις συντάξεις, απάντησε ότι «ισχύουν οι δηλώσεις της κυρίας Μπράιντχαρτ».

 

Υπενθυμίζεται, ότι το έγγραφο με την πρόταση  που υπέβαλαν στην ελληνική κυβέρνηση ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΕΚΤ ζητούν περικοπές, αλλά και συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, που οδηγούν σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων.

Συγκεκριμένα, οι πιστωτές ζητούν περικοπές στο ασφαλιστικό, ύψους 1% του ΑΕΠ, ετησίως, για την περίοδο 2016 και 2017.

 

 


σχετικα αρθρα