Σενάρια φόβου και τρόμου διακινούν και σήμερα τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία επαναφέρουν καταστροφικές εκδοχές περί Grexit, έπειτα και από το χθεσινό αδιέξοδο που σημειώθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η Βρετανική συντηρητική εφημερίδα Telegraph, η οποία εκτός από τα διάφορα σενάρια περί χρεοκοπίας «ισλανδικού» τύπου που αναπαρήγαγε σε δημοσίευμά της, φιλοξενεί ένα βίντεο διάρκειας εξήντα δευτερολέπτων με τις συνέπειες που θα μπορούσε να είχε μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. 

«Η έξοδος από την ευρωζώνη, το λεγόμενο “Grexit” θα μπορούσε να σημαίνει μια αλλαγή στο νόμισμα και μια φυγή κεφαλαίων. Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στο προηγούμενο νόμισμά της, τη δραχμή, και κάποιοι προβλέπουν ότι η αξία του θα έπεφτε» αναφέρεται στο βίντεο. 

«Η Ευρώπη λέει στους Έλληνες να προετοιμαστούν για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι συνομιλίες καταρρέουν και η Ελλάδα εκπονεί δραστικά σχέδια για κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας και εισαγωγή παράλληλου νομίσματος για να πληρώνει τους λογαριασμούς της, εάν η ευρωζώνη δεν διευκολύνει τους όρους διάσωσης της» συνεχίζει η Telegraph. 

ΠΑΝ.ΒΕΛ.