Στη Βουλή διαβίβασε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Καισιδιάρη προκειμένου να αποφασίσει εάν θα αρθεί η ασυλία του για να δικαστεί για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Η δικογραφία αφορά τη συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη τον Οκτώβριο του 2013 στην πρώην Σχολή Ευελπίδων μετά την απολογία του, όταν και είχε στραφεί εναντίον δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και κάμεραμαν. 

Ξανά στο εδώλιο ο  Αλέξανδρος Κασιδιάρης

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προχώρησε σε αναίρεση της απόφασης με την οποία ο 25χρόνος ανθυπολοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων Αλέξανδρος Κασιδιάρης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή και εξαγορά της ποινής προς 3 ευρώ την ημέρα για παράβαση της άδειας κατοχής όπλου σκοποβολής.

Αναλυτικότερα, τον Οκτώβριο του 2012 στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης ο Αλέξανδρός Κασιδιάρης συνελήφθη μετά από μικροσυμπλοκή να κατέχει σκοπευτικό όπλο, τύπου CZ 9 χιλιοστών και φυσίγγια.

Του επεισοδίου επελήφθη το τμήμα ασφαλείας της Ανάληψης Θεσσαλονίκης και μετά τον σωματικό έλεγχο, όπου βρέθηκε σκοπευτικό όπλο στο τσαντάκι του Αλέξανδρου Κασιδιάρη, παραπέμφθηκε στη Στρατονομία και από εκεί στον εισαγγελέα, ο οποίος κίνησε σε βάρος του την προβλεπόμενη διαδικασία και τον άφησε ελεύθερο.

Ακολούθησε η παραπομπή του στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη και από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο ο αξιωματικός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή.

Όμως, άσκησε έφεση και η υπόθεση οδηγήθηκε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο. Την ημέρα εκδικάσεως της υπόθεσης παρουσιάστηκε ένας δικηγόρος ο οποίος ζήτησε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς ο δικηγόρος που χειριζόταν την υπόθεση δεν μπορούσε να παρασταθεί στο δικαστήριο για λόγους υγείας, ενώ για τους ίδιους λόγους δεν μπορούσε να παρασταθεί και ο ανθυπολοχαγός.

Στην συνέχεια άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης και το Ποινικό Τμήμα έκανε δεκτή την αναίρεσή του, καθώς η απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου δεν είχε νόμιμη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, ως προς τη μη χορήγηση της αιτούμενης αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης.

Κατόπιν αυτών ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης θα δικαστεί και πάλι.