Στις επόμενες ημερομηνίες – σταθμούς στο ελληνικό ζήτημα αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg έπειτα και από το χθεσινό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει ένα χρονοδιάγραμμα με τα σημαντικότερα γεγονότα μέσα στο καλοκαίρι, αρχής γενομένης με τη σημερινή ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου και ανέφερε πως η κατάσταση είναι δραματική, και έκανε έκκληση για την επίτευξη «ισχυρής συμφωνίας». 

Αναλυτικά οι ημερομηνίες: 

16 Ιουνίου: Ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, επισκέπτεται την Αθήνα 

17 Ιουνίου: Η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη καθώς και δημοπρασία έντοκων γραμματίων ύψους 1 δισ. ευρώ 

18 Ιουνίου: Τακτική συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Σε αυτό το πλαίσιο, το Bloomberg παραθέτει τις πρόσφατες δηλώσεις του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος τόνισε πως η συνεδρίαση της Πέμπτης είναι κρίσιμη και μπορεί να αποφασίσει τελικά πως το «παιχνίδι» για την Ελλάδα έχει πλέον τελειώσει.

Την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

19 Ιουνίου: Συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της ΕΕ. Παράλληλα η Αθήνα θα πρέπει να μετακυλήσει περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια

25 - 26 Ιουνίου: Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες 

30 Ιουνίου: Ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος καθώς και ημερομηνία αποπληρωμής των ενοποιημένων δόσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ

Ιούλιος: Η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει τόκους ύψους 1 δισ. ευρώ. 

1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ  

8 Ιουλίου: Η Ελλάδα θα πουλήσει έντοκα γραμμάτια 26 εβδομάδων 

10 Ιουλίου: Μετακυλήση περισσότερων από 2 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια

13 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Eurogroup. Την ίδια ημέρα θα υπάρξει αποπληρωμή δανείων στο ΔΝΤ συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ.

14 Ιουλίου: Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 11,6 δισ. Ιαπωνικά γιεν (περίπου 93 εκατ. δολάρια) σε δάνεια

16 Ιουλίου: Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη 

17 Ιουλίου: Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει περίπου 71 εκατ. Ευρώ. Την ίδια ημέρα θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν έντοκα γραμμάτια ύψους  1 δισ. ευρώ.

20 Ιουλίου: H Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 3,5 δισ. ευρώ  στην ΕΚΤ

31 Ιουλίου: Η Moody’s θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του ελληνικού δημοσίου χρέους

Αύγουστος: Η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει 600 εκατ. ευρώ για την πληρωμή τόκων, όπως επίσης 80 εκατ. ευρώ στον EFSF.

5 Αυγούστου: Πληρωμή 175 εκατ. ευρώ σε τόκους προς ΔΝΤ. Την ίδια ημέρα αναμένεται συνεδρίαση της ΕΚΤ καθώς και πώληση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων.

7 Αυγούστου:  Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει έντοκα γραμμάτια 1 δισ. ευρώ 

14 Αυγούστου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει έντοκα γραμμάτια 1,4 δισ. ευρώ.  

20 Αυγούστου: Πληρωμή δόσης ύψους 3,2 δισ. στην ΕΚΤ