Το ενδεχόμενο μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Κυριακή αναφέρουν οι Financial Times. 

Όπως γράφει ο Peter Spiegel, αξιωματούχοι της ευρωζώνης συζητούν τη διεξαγωγή μίας έκτακτης συνόδου κορυφής την Κυριακή για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα,  σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι παρότι η ιδέα για έκτακτη Σύνοδο συζητήθηκε, υπάρχει αντίθεση από την πλευρά κάποιων πιστωτών, καθώς θέματα τεχνοκρατικής φύσεως, όπως το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό πρόγραμμα της Ελλάδας, δεν συζητούνται, όπως αναφέρεται,  συνήθως από Ευρωπαίους προέδρους και πρωθυπουργούς.

Όπως μάλιστα ανέφερε επίσημη τραπεζική πηγή της Ελλάδας, «αν δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, δεν θα υπάρχει και τίποτα μεταξύ ηγετών».

Εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ, πάντως, απέκρουσε τη φημολογία ότι σχεδιάζεται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με θέμα την Ελλάδα. Ο Πρέμπεν Άαμαν επισήμανε συγκεκριμένα: «Το επόμενο και ελπίζουμε καθοριστικό βήμα είναι το Eurogroup της Πέμπτης. Άλλα βήματα θα συζητηθούν όταν θα συνεκτιμηθούν τα αποτελέσματα του Eurogroup. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι η συμφωνία γίνεται πιο εύκολη ή πιο επωφελής όσο περνάει ο καιρός».