Τι συζήτησε ο Τσίπρας με Ντόρα, Φώφη και Σταύρο Θεοδωράκη

Τι συζήτησε ο Τσίπρας με Ντόρα, Φώφη και Σταύρο Θεοδωράκη

Διαδοχικές συναντήσεις με τρεις πολιτικούς αρχηγούς είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας είδε στις 10 το πρωί τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. 

«Η χώρα βρίσκεται σε ενα σταυροδρόμι. Η χώρα πρέπει να επιλέξει εάν θα πάει δεξιά που οδηγεί στο Κούγκι ή Αριστερά που οδηγεί στην ευρωπαϊκή πορεία», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. 

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό να σκεφτεί πως τα περιθώρια της ελληνικής οικονομίας στενεύουν», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί πέρα από τα δικά της παιδιά και την ελληνική κοινωνία»

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός του είπε πως υπάρχουν δύο-τρεις κινήσεις που μπορούν ακόμη να γίνουν για την επίτευξη συμφωνίας και πως ελπίζει ότι και οι Ευρωπαίοι, από την πλευρά τους, θα κάνουν κάτι ανάλογο.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. 

Την πρόταση για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης επεσήμανε ως λύση εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η κυρία Φώφη Γεννηματά.

«Είναι μια κρίσιμη ώρα που απαιτεί ειλικρινή διάλογο και πατριωτισμό. Το ΠΑΣΟΚ συμβάλλει σε αυτό. Η καθυστέρηση αυτή τη στιγμή κοστίζει και έχουν ευθύνη όλες οι πλευρές. Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Η ρήξη δεν είναι λύση, είναι καταστροφή. Οδηγεί τη χώρα στην απομόνωση και τη φτωχοποίηση. Λύση είναι μια συμφωνία με μεταρρυθμίσεις, χωρίς εισπρακτικά μέτρα εις βάρος των μεσαίων και λαικών στρωμάτων. Η συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης θα συμβάλει στην εξεύρεση λύσης. Ένα εθνικό πλαίσιο για την τελική συμφωνία με τους εταίρους», είπε.

Μετά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Ντόρα Μπακογιάννη η βουλευτής της ΝΔ είπε πως «έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη» δήλωσε λίγη ώρα μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη

Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός την ενημέρωσε για τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, μια μάχη που πρέπει να δοθεί με εθνική συσπείρωση και εθνική συνεννόηση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο