current views are: 3

16 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση11:19

Τι συζήτησε ο Τσίπρας με Ντόρα, Φώφη και Σταύρο Θεοδωράκη

Διαδοχικές συναντήσεις με τρεις πολιτικούς αρχηγούς είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Δημοσίευση 11:19’
αρθρο-newpost

Διαδοχικές συναντήσεις με τρεις πολιτικούς αρχηγούς είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Διαδοχικές συναντήσεις με τρεις πολιτικούς αρχηγούς είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας είδε στις 10 το πρωί τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. 

«Η χώρα βρίσκεται σε ενα σταυροδρόμι. Η χώρα πρέπει να επιλέξει εάν θα πάει δεξιά που οδηγεί στο Κούγκι ή Αριστερά που οδηγεί στην ευρωπαϊκή πορεία», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. 

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό να σκεφτεί πως τα περιθώρια της ελληνικής οικονομίας στενεύουν», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί πέρα από τα δικά της παιδιά και την ελληνική κοινωνία»

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός του είπε πως υπάρχουν δύο-τρεις κινήσεις που μπορούν ακόμη να γίνουν για την επίτευξη συμφωνίας και πως ελπίζει ότι και οι Ευρωπαίοι, από την πλευρά τους, θα κάνουν κάτι ανάλογο.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. 

Την πρόταση για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης επεσήμανε ως λύση εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η κυρία Φώφη Γεννηματά.

«Είναι μια κρίσιμη ώρα που απαιτεί ειλικρινή διάλογο και πατριωτισμό. Το ΠΑΣΟΚ συμβάλλει σε αυτό. Η καθυστέρηση αυτή τη στιγμή κοστίζει και έχουν ευθύνη όλες οι πλευρές. Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Η ρήξη δεν είναι λύση, είναι καταστροφή. Οδηγεί τη χώρα στην απομόνωση και τη φτωχοποίηση. Λύση είναι μια συμφωνία με μεταρρυθμίσεις, χωρίς εισπρακτικά μέτρα εις βάρος των μεσαίων και λαικών στρωμάτων. Η συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης θα συμβάλει στην εξεύρεση λύσης. Ένα εθνικό πλαίσιο για την τελική συμφωνία με τους εταίρους», είπε.

Μετά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Ντόρα Μπακογιάννη η βουλευτής της ΝΔ είπε πως «έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη» δήλωσε λίγη ώρα μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη

Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός την ενημέρωσε για τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, μια μάχη που πρέπει να δοθεί με εθνική συσπείρωση και εθνική συνεννόηση


σχετικα αρθρα