Να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους θεσμούς κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση η γερμανίδα Καγκελάριος αμέσως μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στο θέμα της Ελλάδας τονίζοντας ότι θα πρέπει να υλοποιήσει τους όρους του τρέχοντος προγράμματος στήριξης και να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους θεσμούς.

H καγκελάριος δήλωσε :

Συγκεντρώνω όλη μου τη βοήθεια στο να βοηθήσω ώστε οι τρεις θεσμοί να βρουν μαζί με την Ελλάδα μια λύση, μια πρόταση, με βάση την οποία θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup. Σε αυτό βλέπω την αποστολή μου. Θέλω να κάνω ό,τι είναι δυνατό για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και αυτές τις μέρες αφοσιώνομαι σε αυτό.

Η καγκελάριος επίσης, παραδέχτηκε πως δεν είναι σίγουρη πως θα υπάρξει συμφωνία έως το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

Τόνισε, δε, πως δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικά καινούργιο στην διαπραγμάτευση μεταξύ των εταίρων-δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Επεσήμανε, πάντως, πως εστιάζει τις προσπάθειές της στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στο να διευκολύνει το έργο των τριών θεσμών.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπετέλ σημείωσε ότι «όσο συζητούμε, υπάρχει ελπίδα», αλλά ανέφερε και ότι «πρέπει να βγει και κάτι από αυτή τη συζήτηση, αν απλώς γίνονται ωραίες συναντήσεις, αυτό δεν αρκεί πλέον».

Ζήτησε δε να έλθουν προτάσεις και όχι μόνο από τη μία πλευρά. «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει προτάσεις, για το πώς τα βλέπει και με ποιον τρόπο θέλει να βγει από αυτή την κατάσταση», κατέληξε.