«Τα κόμματα στην Γερμανία δεν στηρίζουν πλέον την Ελλάδα» αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Spiegel, στο οποίο επισημαίνεται ότι η υποστήριξη στο ζήτημα της Ελλάδας καταρρέει.

'Οπως τονίζει το δημοσίευμα στην γερμανική κυβέρνηση υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, η οποία τώρα διακινδυνεύει να χάσει και τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές της.

Το άρθρο αναφέρει ότι από τον προηγούμενο μήνα υπάρχει σαφής μεταστροφή για το θέμα της Ελλάδας στα πιο σημαντικά μέλη των κομμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου. 

«Στα μέσα Μαϊου, ο αντικαγγελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ακουγόνταν επιεικής και αισιόδοξος για την ελληνική κρίση» τονίζει η εφημερίδα.

Τώρα τέσσερις μήνες μετά, λέει ότι «δεν μπορούν να μας εκβιάσουν» και υψώνει τον τόνο της φώνης του σε ό,τι έχει να κάνει με το ελληνικό ζήτημα. 

Ο Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε, επίσης, φέρεται εξοργισμένος με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, ενω, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, δεν πιστεύει πλέον στην ελληνική διάσωση. 

Ακόμα και η ίδια η καγγελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ, αναφέρει η εφημερίδα, που είναι ένθερμη υποστηρικτής της Ελλάδας, στην συνεδρίαση της Δευτέρας είχε επικριτικό τόνο και είπε ότι δεν θέλει να σώσει την χώρα με οποιοδήποτε κόστος.