Σειρά επαφών θα έχει στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ενόψει του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε., Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μ. Τάισεν, τον Επίτροπο Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών, Β. Αντριουκάιτις και τον Μαργαρίτη Σχοινά, εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Στις εν λόγω συναντήσεις θα συζητηθεί το σχέδιο δράσης στήριξης του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, που έχει ήδη υποβάλλει ο έλληνας Υπουργός Υγείας τόσο στους αρμόδιους Επιτρόπους όσο και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρόκειται για ένα Σχέδιο αντιμετώπισης των δραματικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στις δομές του Συστήματος Υγείας και στην υγεία των πολιτών με την συνδρομή ειδικών δράσεων προώθησης για την  απασχόληση και την απόκτηση επαγγελματικών εμπειριών. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουρουμπλής θα συναντηθεί και με ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς.