current views are: 2

16 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση16:22

Γιουνκέρ: Κατηγορώ τον Τσίπρα ότι μεταφέρει λάθος τις προτάσεις μου (Bίντεο)

Αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης άφησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Δημοσίευση 16:22’
αρθρο-newpost

Αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης άφησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Βολές κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Νοιάζομαι για τον ελληνικό λαό και όχι για την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνέχισε λέγοντας ότι ίσως πράγματι τα φτωχότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας υποφέρουν περισσότερο από τους άλλους Ευρωπαίους, λόγω των προγραμμάτων προσαρμογής που έπρεπε να εφαρμοστούν.

Τόνισε ότι δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση από το βράδυ της Κυριακής, «όταν αποφάσισα να σταματήσω τη διαπραγμάτευση καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγούσαν πουθενά» όπως σημείωσε.

Ο κ. Γιουνκέρ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας πράγματα αναντίστοιχα με όσα είπε στον έλληνα πρωθυπουργό. «Η συζήτηση στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα θα ήταν πιο εύκολη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς τι πραγματικά προτείνει η Κομισιόν. Κατηγορώ τους Έλληνες ότι λένε πράγματα στην ελληνική κοινή γνώμη τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που είπα στον έλληνα πρωθυπουργό» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αποκάλεσε μεγάλο λάθος μια ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και τον ηλεκτρισμό. «Ο έλληνας πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά ότι δεν είμαι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ, ιδίως σε φάρμακα και ηλεκτρισμό». O κ. Γιουνκέρ πρόσθεσε ότι πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να αντικαταστήσει τα μέτρα αύξησης του ΦΠΑ με ισοδύναμα, μεταξύ των οποίων η μείωση των αμυντικών δαπανών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι πρότεινε στον έλληνα πρωθυπουργό ένα πρόγραμμα 35 δισ. ευρώ από τώρα ως το 2020, προκειμένου να στηριχθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ τόνισε ότι στηρίζει τις προσπάθειες μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας για επίτευξη συμφωνίας, γιατί όπως είπε, «είναι σημαντικό για την ΕΕ, την Ελλάδα και για όλους» ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα.


σχετικα αρθρα