Στη Βουλή θα κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο για την αποκοπή των μειώσεων στις συντάξεις, δήλωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του Οργανισμού Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ο κ. Στρατούλης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΑΕΕ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ενίσχυσης του Οργανισμού με επιπλέον προσωπικό, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί άμεσα για τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΕ θα ενισχυθεί με επιπλέον 118 μόνιμους υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, οι οποίοι θα προστεθούν στους 69 απολυμένους, μέσω διαθεσιμότητας, που επανέρχονται στη δουλειά τους.

Σε ό,τι αφορά τους πρώην συμβασιούχους του ΟΑΕΕ, ο κ. Στρατούλης ενημέρωσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΑΕΕ για τις τελικές προτάσεις του υπουργείου, οι οποίες περιλαμβάνουν, εκτός από το σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων και την επιπλέον μοριοδότηση των απολυμένων σε διαγωνισμό για τα ασφαλιστικά ταμεία, αύξηση των θέσεων κατά 100, ώστε να αυξηθούν στις 400 αντί για 300 οι νέες προσλήψεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Να σημειωθεί ότι οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ εργάζονταν με «διαρκείς συμβάσεις έργου» και δεν είναι δυνατή η άμεση επαναπρόσληψή τους, χωρίς δικαστική απόφαση.