Στο σενάριο που κυκλοφόρησε στις διαπραγματεύσεις περί πρότασης προς την Ελλάδα για περικοπή στρατιωτικών δαπανών​, αναφέρεται ο αρθρογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ.

Ο Σπίγκελ, επικαλείται απόρρητο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, το εν λόγω ζήτημα ετέθη εκ νέου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να γεφυρωθεί το δημοσιονομικό κενό.

Όπως σημειώνει ο συντάκτης, οι Financial Times, έχουν αξιώσει από την Ελλάδα τη μείωση κατά 1 – 2 δισ. ευρώ των ετησίων δαπανών του προϋπολογισμού, μέσω της μείωσης των συντάξεων και της αύξησης του ΦΠΑ. «Οι πιστωτές δίνουν την ευκαιρία στην ελληνική κυβέρνηση να επιλέξει εναλλακτικά μέτρα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των περικοπών» συνεχίζει η εφημερίδα.

Ο Πίτερ Σπίγκελ σημειώνει πως η μείωση των κονδυλίων για την άμυνα θα μπορούσε να καταστεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή για την κυβέρνηση.

Βέβαια, οι στρατιωτικές δαπάνες είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα για την Ελλάδα, συνεχίζει ο δημοσιογράφος, ενώ προσθέτει πως οι δυσκολίες για τον ΣΥΡΙΖΑ μεγεθύνονται εξαιτίας της συμμετοχής των  Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο αντιτίθεται στη μείωση των στρατιωτικών δαπανών.

Καταλήγοντας, ο Πίτερ Σπίγκελ υπενθυμίζει πως η Ελλάδα δαπανά – αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας - το μεγαλύτερο ποσό σε στρατιωτικές δαπάνες μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.