current views are: 2

16 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση20:22

Τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. 

Δημοσίευση 20:22’
αρθρο-newpost

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος

Σε δήλωσή του, εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό  και τονίζει πως «οι αξιώσεις που προβάλλουν οι δανειστές παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα και το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο, που ρητά ορίζουν ότι τα υπέρμετρα επαχθή και εξοντωτικά μέτρα, είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όταν εξαθλιώνουν την αξιοπρεπή διαβίωση κοινωνικών ομάδων και λαών». 

Επίσης, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει σκληρή διαπραγμάτευση έναντι μεθοδεύσεων αγροίκου εκβιασμού των δανειστών».

Η πλήρης δήλωση του Νίκου Κωνσταντόπουλου είναι η ακόλουθη:

Ζήτησα να δω τον πρωθυπουργό, με τον οποίο με συνδέει ανθρώπινη αγάπη και ιδιαίτερη φιλία, για να του εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση κι εκτίμηση στις θέσεις που διατυπώνει. Συζήτησα μαζί του και του μετέφερα τη γνώμη μου ότι οι πολίτες δεν μπορούν να βλέπουν, ως απλοί θεατές, το διασυρμό της δημοκρατίας και την ταπείνωση της κοινωνίας, από τους διεθνείς μηχανισμούς, που θέλουν την Ελλάδα κερδοσκοπικό εμπόρευμα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει σκληρή διαπραγμάτευση έναντι μεθοδεύσεων αγροίκου εκβιασμού των δανειστών. Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης γίνεται σε καθεστώς επιτήρησης που άλλοι σχεδίασαν κι επέβαλαν, νομιμοποίησαν και υπηρέτησαν. Οι αξιώσεις που προβάλλουν οι δανειστές παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα και το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο, που ρητά ορίζουν ότι τα υπέρμετρα επαχθή και εξοντωτικά μέτρα, είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όταν εξαθλιώνουν την αξιοπρεπή διαβίωση κοινωνικών ομάδων και λαών.

Η χρεοκρατία δεν είναι Δημοκρατία. Η δεσποτεία των μηχανισμών της τεχνοκρατίας δεν είναι πάνω από τη συνταγματική λαϊκή κυριαρχία. Ο επικοινωνιακός συρφετός, που σκηνοθετεί κινδυνολογίες και παραλυτικά αδιέξοδα, θέλει να λειτουργεί ως εξωθεσμική εξουσία, που περιφρονεί τη δημοκρατική κυβερνητική αυτονομία και κυριαρχία μιας χώρας μέλους της Ε.Ε.


σχετικα αρθρα