Διαδοχικές επισκέψεις στο Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν

Νωρίτερα, είχε επισκεφθεί και τα παιδικά χωριά SOS.

Για τον συμβολισμό της επίσκεψής του στο Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας ο κ. Φάιμαν υπογράμμισε την σημασία να έχουν οι πολιτικοί στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες.

 Όπως τόνισε ο αυστριακός καγκελάριος: 

Για εμένα είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι άνθρωποι εργάζονται εθελοντικά εδώ και είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι οι άνθρωποι δεν δέχονται τη φτώχεια, ότι μάχονται εναντίον της φτώχειας. Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Αθήνα όχι μόνο με αξιωματούχους και άλλους πολιτικούς. Είναι σημαντικό να έχουμε πολύ στενές σχέσεις με άλλους πολιτικούς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πραγματικά υπέροχες και εντυπωσιακές. Σέβομαι απολύτως τη δουλειά αυτών των ανθρώπων.
 

Μετά το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, ο κ. Φάιμαν επισκέφθηκε το «Ευαγγελισμός» το οποίο σήμερα βρίσκεται σε εφημερία, ενώ νωρίτερα το πρωί είχε επισκεφθεί τα παιδικά χωριά SOS στην Κυψέλη.

Συνοδευμένος από την σύζυγό του και από τέσσερα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, ο κ. Φάιμαν έμεινε για 40 λεπτά στο νοσοκομείο και συνομίλησε με γιατρούς και ασθενείς. 

Ο καγγελάριος αποχώρησε πριν από λίγο από το νοσοκομείο, χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.