Στη Σόφια θα βρεθεί από το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάςπροσκεκλημένος του Βούλγαρου ομολόγου του Ντάνιελ Μίτοφ.

Οι επίσημες συναντήσεις ξεκινούν αύριο το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αργότερα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ. Στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών, αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς πολιτικές, οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις καθώς και η περιφερειακή σταθερότητα και ανάπτυξη.

Σκοπός, επίσης, της αυριανής συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών θα είναι και η προπαρασκευή της επόμενης Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας – ΒουλγαρίαςΡουμανίας. Σε αυτό το πλαίσιο, στην ατζέντα αναμένεται να βρεθεί και το θέμα της ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη συνθήκη Σένγκεν, καθώς o κ. Κοτζιάς έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή του στις προσπάθειες των δύο χωρών.

Σημαντικό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αναμένεται να αποτελέσει και η διαχείριση του θέματος για τη διασύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου, ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Σημειώνεται ότι, απόψε αναμένεται συνάντηση του κ. Κοτζιά με τους εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου στη Βουλγαρία σε κεντρικό ξενοδοχείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας.